Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Αχιλλέας Αϊβάζογλου - Το Κόκκινο Ρούχο: Παρουσίαση στην Πινακοθήκη- Γλυπτοθήκη της art idea

Αχιλλέας Αϊβάζογλου - Το Κόκκινο Ρούχο: Παρουσίαση στην Πινακοθήκη- Γλυπτοθήκη της art idea

O ζωγράφος Αχιλλέας Αϊβάζογλου παρουσιάζει το έργο του  «Το κόκκινο ρούχο» την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

 

Στο πλαίσιο του θεσμού των Παρουσιάσεων, μια αίθουσα της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης αφιερώνεται για μια εβδομάδα σε έναν δημιουργό ενώ οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον υπόλοιπο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης , ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης

 

 Η ιστορικός τέχνης αναφέρει τα σχετικά:

«Η ζωγραφική του Αχιλλέα Αϊβάζογλου ανάγει τα θέματα της απλής καθημερινής ζωής (γυναικείες φιγούρες, αστικά τοπία, ύπαιθρα) - στο πάντοτε σύγχρονο και συμβατό-  μυστηριακό πεδίο ενός ατμοσφαιρικού υπαρξισμού υποκειμένου και αντικειμένου. Το υποκείμενο / αντικείμενο αποκτά  υπόσταση εντασσόμενο σε έναν σιωπηλό χώρο χρωματικής αποτύπωσης συγκρατημένων κλιμάκων και συνθετικής προσέγγισης ενός τρισδιάστατου ονειρικού χωροχρόνου ».

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
22.09.2016 14:25
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 11.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Από τα νερά του Αιγαίου στο Βερολίνο... με τη φωτογραφική ματιά της Μάρως Κουρή
16.12.2015 14:23
Ο 105,5 Στο Κόκκινο σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μάρως Κουρή με τίτλο: «Το ταξίδι του Πρόσφυγα από το Αιγαίο Πέλαγος ως το Βερολίνο ακολουθώντας τον Άσεμ», την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ στο φουαγιέ του θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών.
Κόκκινο «Θρύλε Θεέ μου…»: Ένα εικαστικό πολυθέαμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
08.12.2015 12:59
Ένα εικαστικό πολυθέαμα, από πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με κεντρικό το Κόκκινο χρώμα και την ταύτισή του τόσο με τον ΟΣΦΠ, όσο και με την γενικότερη ιδεολογία και την αισθητική του Πειραιά, εγκαινιάζεται την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στα Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις προθήκες των καταστημάτων γύρω από το θέατρο.