Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αχιλλέας Αϊβάζογλου - Το Κόκκινο Ρούχο: Παρουσίαση στην Πινακοθήκη- Γλυπτοθήκη της art idea

Αχιλλέας Αϊβάζογλου - Το Κόκκινο Ρούχο: Παρουσίαση στην Πινακοθήκη- Γλυπτοθήκη της art idea

O ζωγράφος Αχιλλέας Αϊβάζογλου παρουσιάζει το έργο του  «Το κόκκινο ρούχο» την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

 

Στο πλαίσιο του θεσμού των Παρουσιάσεων, μια αίθουσα της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης αφιερώνεται για μια εβδομάδα σε έναν δημιουργό ενώ οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον υπόλοιπο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης , ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης

 

 Η ιστορικός τέχνης αναφέρει τα σχετικά:

«Η ζωγραφική του Αχιλλέα Αϊβάζογλου ανάγει τα θέματα της απλής καθημερινής ζωής (γυναικείες φιγούρες, αστικά τοπία, ύπαιθρα) - στο πάντοτε σύγχρονο και συμβατό-  μυστηριακό πεδίο ενός ατμοσφαιρικού υπαρξισμού υποκειμένου και αντικειμένου. Το υποκείμενο / αντικείμενο αποκτά  υπόσταση εντασσόμενο σε έναν σιωπηλό χώρο χρωματικής αποτύπωσης συγκρατημένων κλιμάκων και συνθετικής προσέγγισης ενός τρισδιάστατου ονειρικού χωροχρόνου ».

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο: Έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
22.09.2016 14:25
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Πρόσφυγες του ’22 στην Αττική και το Αγρίνιο» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 11.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο
07.09.2016 14:48
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο μας προσκαλεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου «Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους», της Μαρίζας Ντεκάστρο και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο ζωγράφος Γεώργιος Ροϊλός και η ιστορική ειδησεογραφία».
Στο Νησί…: Έκθεση του Παύλου Σάμιου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης της Λήμνου
25.07.2016 12:37
Μια ιδιαίτερη, σειρά έργων που έχουν για θέμα τους τη θάλασσα, παρουσιάζει ο Παύλος Σάμιος στην πρώτη έκθεση του που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στη Λήμνο, κάτω από τον τίτλο «Στο Νησί…».
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933: έκθεση από το ΜΙΕΤ στην Καστοριά
24.03.2016 14:35
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση Νίκος Δραγούμης, ο Ζωγράφος 1874-1933, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Αρχοντικό Βέργου.