Από τις εκδόσεις Εκάτη κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή με τίτλο 17 του Απόστολου Θηβαίου.

Ο Απόστολος Θηβαίος είναι από τους νέους και πολλά υποσχόμενους ποιητές. Ανήκει σε μια γενιά από την οποία, όλοι περιμένουμε την ποίησή μας να προχωρήσει, και θα τη δούμε, καθώς τα δείγματα που μας έχει δώσει είναι αρκετά για να ελπίζουμε. Είναι μια μεγάλη ομάδα και αρκετοί θα φτάσουν πολύ ψηλά. Ένας από αυτούς θα είναι και ο Απόστολος Θηβαίος καθώς τα μέχρι τώρα δείγματά του αυτό μας λένε πράγμα που επιβεβαιώνεται και με την νέα του ποιητική συλλογή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε στα ΤΕΙ Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Σήμερα εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος.

Έχει γράψει τα: «Νόμισμα στην Όχθη», «Πολύχρωμο Θάρρος», «Mendizabal» και «Οδός Πόλεως, Αριθμός 28».

Κείμενα και ποιήματα του φιλοξενούνται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. («Νέα Σκέψη», «Σοδειά», «Φτωχούλης», «Ποιείν», «Αιολικά Γράμματα», «Asante», «Νέα Ευθύνη», κ.α.), ενώ συμμετείχε σε ανθολογίες και περιοδικές εκδόσεις. Επίσης, παρευρέθηκε στο 30° Συμπόσιο της Ποίησης, τον Ιούνιο του 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπροσωπώντας, μαζί με άλλους, αξιόλογους ποιητές τη νέα γενιά. Ο ίδιος, διακρίθηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε διαγωνισμούς λογοτεχνικού περιεχομένου.

Μια ταινία μικρού μήκους, σε δικά του κείμενα έχει προβληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο «Studio της οδού Πλαταιών», ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ του «Τραίνου στο Ρουφ», τα «12 Κουπέ», με δικά του κείμενα το Μάιο του 2011.

Η γραφή παραμένει για τον ίδιο μια βασική πράξη επικοινωνίας.