Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Έξι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις υψηλής αισθητικής νέες χορογραφίες τους για δύο μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Ολύμπια, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.00. Όπως κάθε χρόνο, δίνεται η ευκαιρία σε όσους χορευτές το επιθυμούν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν μια χορογραφία δικής τους έμπνευσης με θέμα και μουσική της επιλογής τους, ενώ τις χορογραφίες ερμηνεύουν οι συνάδελφοί τους, χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Τo αποτέλεσμα αυτής της τόσο δημιουργικής σύμπραξης του καλλιτεχνικού δυναμικού του Μπαλέτου της ΕΛΣ είναι άκρως εντυπωσιακό, καταδεικνύοντας τη συνεχώς εξελισσόμενη δυναμική του τόσο στο κλασικό, όσο και στο μοντέρνο ρεπερτόριο.

 

Η Ανοιχτή Πρόβα των Νέων Χορογράφων του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί πλέον θεσμό στα χορευτικά δρώμενα που έχει αγκαλιάσει με θέρμη το αθηναϊκό κοινό.

 

Φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ακόλουθες έξι χορογραφίες (με σειρά εμφάνισης) των Γιάννη Μπενέτου, Αγάπιου Αγαπιάδη, Μαρίας Κουσουνή, Έλτον Ντιμρότσι, Eλεάνας Ανδρεούδη και Βαγγέλη Μπίκου σε ένα πολυσυλλεκτικό σάουντρακ που συνθέτουν οι κλασικές μελωδίες των Μπετόβεν , Βάγκνερ, Μπαχ κ.ά. αλλά και τα πιο μοντέρνα ηχητικά τοπία των Μαξ Ρίχτερ, Ρενέ Ομπρύ, The Piano Guys, Ιron Maiden κ.ά.

 

VII/D.S.-1

Διάρκεια: 14’

Χορογραφία: Γιάννης Μπενέτος

Μουσική: Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Iron Maiden, Rob. D.

Χορεύουν οι: Π. Σακελλαροπούλου, Ε. Ανδρεούδη, Μ. Κώστογλου, Μ. Λαγογιάννη, Ε. Στάμου, Α. Φιλιππάκη, Ν. Μοσχής

 

Prelude

Διάρκεια: 6’

Χορογραφία: Αγάπιος Αγαπιάδης

Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

Χορεύουν οι: E. Iσσακίδου, Α. Αγαπιάδης

 

Root

Διάρκεια: 13’

Χορογραφία: Μαρία Κουσουνή

Μουσική: Ρίχαρντ Βάγκνερ

Χορεύουν οι: B. Mπίκος, Ο. Ζουρμπινά, Μ. Κώστογλου, Ε. Στάμου, Α. Φιλιππάκη

 

Μεταξύ αγνώστων

Διάρκεια: 6

Χορογραφία: Έλτον Ντιμρότσι

Μουσική: Ρενέ Ομπρί

Χορεύουν οι: Π. Σακελλαροπούλου, Α. Φράγκου, Κ. Ανερούσου, Μ. Λαγογιάννη, Π. Κουρουπάκης, Ν. Μοσχής

 

Reborn

Διάρκεια: 8

Χορογραφία: Eλεάνα Ανδρεούδη

Μουσική: Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, The Piano Guys

Χορεύουν οι: Ι. Σιάτζκο, Ε. Ανδρεούδη

 

Bitter earth

Διάρκεια: 18

Χορογραφία: Αγάπιος Αγαπιάδης - Βαγγέλης Μπίκος

Μουσική: Μαξ Ρίχτερ

Χορεύουν οι: Μ. Κουσουνή, Β. Μπίκος, Α. Αγαπιάδης, Μ. Κώστογλου, Α. Φιλιππάκη

Σχετικές ειδήσεις
Γαλαξίας του Αντώνη Φωνιαδάκη από το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Λυρική Σκηνή
12.10.2016 15:51
Η πρώτη και για τον λόγο αυτό ιστορικής σημασίας συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Εθνικό Θέατρο είναι γεγονός. Από τις 3 Νοεμβρίου και για 16 παραστάσεις, ο Αντώνης Φωνιαδάκης θα παρουσιάσει την νέα του δημιουργία -ανάμεσα στο χορό και το θέατρο-, στο Θέατρο ΡΕΞ - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη".
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
StandStill: τρεις χορογραφίες στο Rabbithole
20.04.2016 12:45
Η Μυρτώ Δελημιχάλη, η Ειρήνη Παπανικολάου και η Κατερίνα Φώτη παρουσιάζουν στο Rabbithole το StandStill, τρεις χορογραφίες για τη στιγμή της ακινητοποίησης.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.
Ο Καρυοθραύστης από το Μπαλέτο της ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.11.2015 16:18
Με ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών, τον παραμυθένιο Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξανασυναντά το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.