Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Δεν έχω τίποτα δικό μου: Εικαστική εγκατάσταση στο σπίτι του Νίκου Καρούζου στο Ναύπλιο

Δεν έχω τίποτα δικό μου: Εικαστική εγκατάσταση στο σπίτι του Νίκου Καρούζου στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, το σπίτι του Νίκου Καρούζου στο Νάυπλιο «ανοίγει» και πάλι για να φιλοξενήσει τη Ζωντανή Εικαστική Εγκατάσταση «Δεν έχω τίποτα δικό μου», την οποία παρουσιάζουν φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλεί το κοινό στην δεύτερη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης, που θα γίνει στο σπίτι του Ναυπλιώτη ποιητή, στα πλαίσια του μαθήματος 3ου έτους «Σκηνογραφία ΙΙ» και του ερευνητικού άξονα « Ο αστικός ιστός ως σκηνικός χώρος» .

 

Η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 προκειμένου να γυριστεί σε βίντεο για να συμμετέχει στη Διεθνή Σκηνογραφική Έκθεση της Πράγας.

 

Για την παράσταση

 

Το σπίτι του ποιητή μετατρέπεται σε ένα οικείο δοχείο αναμνήσεων, σκέψεων , εξομολογήσεων των φοιτητών που θέλουν να δώσουν λίγη από την ζωή που του στέρησε ο χρόνος.

 

Συντελεστές

 

Σκηνογραφική- Σκηνοθετική – Δραματουργική επιμέλεια: Άση Δημητρολοπούλου

Συμμετέχουν οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών: Ελένη Γεωργιάδου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Ελεονόρα Κατσού, Μαρία Ιωάννου, Ερασμία Μακρίδη, Ελένη Μιχαηλίδου, Βικτωρία Ραγκούση και η Ελένη Γεωργίου

 

Διοργάνωση παρουσίασης: Άση Δημητρολοπούλου, Μέλος Ε.Ε.Π. και οι φοιτητές του Τ.Θ.Σ

 

*Στα πλαίσια των μαθημάτων και με άξονα τη σχέση σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας καθώς και της ανάγκης επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών, της τοπικής κοινωνίας και σημαντικών καλλιτεχνών του θεάτρου η διδάσκουσα Άση Δημητρολοπούλου με τη συμμετοχή της φοιτήτριας Ελένης Μιχαηλίδου οργάνωσε την πολυήμερη καλλιτεχνική εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Νέα Οράματα στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο 1ος Κύκλος: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ - Διαδραστικά Εργαστήρια» με καλεσμένους διακεκριμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναλυτικά μεταξύ 31Μαρτίου και 5 Μαΐου οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, BLITZ THEATRE GROUP (Γιώργος Βαλαής και Χρήστος Πασσαλής) και ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ήρθαν στο Ναύπλιο και κατάφεραν να προσφέρουν στην ανάγκη των φοιτητών για επαφή με την καλλιτεχνική προσέγγιση της θεατρικής πράξης και να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
The New Green Part 2 / The expectation: Εγκατάσταση της Μαρίας Τσάγκαρη στην Ύδρα
01.06.2016 13:58
Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, εγκαινιάζεται στην Ύδρα, στον παραθαλάσσιο δρόμο του οικισμού στη διαδρομή προς το Μανδράκι, η εικαστική εγκατάσταση της βραβευμένης Μαρίας Τσάγκαρη, με τίτλο The New Green Part 2 / The expectation.
Το κριθάρι: ο θερισμός: Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση στο Αθήνεο
31.05.2016 14:42
Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Το κριθάρι: ο θερισμός" εγκαινιάζεται στο Αθήνεο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.