Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Quiet Life: Έκθεση του Νίκου Καναρέλη στην γκαλερί Elika

Quiet Life: Έκθεση του Νίκου Καναρέλη στην γκαλερί Elika

Η γκαλερί Elika παρουσιάζει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, την νέα δουλειά του Νίκου Καναρέλη με τίτλο Quiet Life.

 

Μέσα από μία ενότητα δώδεκα σχεδίων ο Καναρέλης παρουσιάζει μία διαδρομή προς την αλήθεια, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ειλικρινή υποκειμενική του ματιά ως προς την έννοια του οικείου και του αντικειμένου. Δουλεμένες με μολύβι, με έμφαση στην λεπτομερή αποτύπωση της εικόνας, οι νεκρές αυτές φύσεις μοιάζουν πραγματικές, σχεδόν απτές, ενώ ταυτόχρονα είναι βαθιά προσωπικές και μυστηριώδεις. Καθώς διαδέχονται η μία την άλλη θυμίζουν κροπαρισμένα στιγμιότυπα από φιλμ νουάρ. Η δραματικότητα επιτυγχάνεται εν μέρη με την τεχνική του κιαροσκούρο που με τη σειρά της βασίζεται στις πηγές φωτός που ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει στήσει στον προσωπικό του χώρο. Έτσι, σε συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς του, τόσο μέσα από την τεχνική όσο και από τη θεματολογία, ο Καναρέλης καταπιάνεται έμμεσα με την ιστορία και θεωρία της τέχνης. Στα σχέδιά του γίνεται μία απόπειρα να προσδώσει σε πρόσφατους συλλογισμούς και εμπειρίες μία συμβολική διάσταση. Πράγματα και αντικείμενα ενσαρκώνουν νοήματα, συναισθήματα και αφηγήσεις μέσα σε αφηγήσεις.

 

Βιογραφικό:

Ο Νίκος Καναρέλης γεννήθηκε το  1975 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική από το 1999 μέχρι το 2004 στην Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γ. Ψυχοπαίδη. Το 2010 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.Έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις στη γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge (Déjà vu, 2005 and The Public gets what the public wants, 2009) και έχει πολυάριθμες ομαδικές συμμετοχές σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Κείμενο έκθεσης Edwin Ramoran - ανεξάρτητος επιμελητής, Palm Springs, California

Σχετικές ειδήσεις
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Μελέτη για μια Νηφάλια Τοπιογραφία: έκθεση του Hλία Παπαηλιάκη στη γκαλερί Elika
27.10.2016 10:20
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Ηλία Παπαηλιάκη με τίτλο Μελέτη για μια Νηφάλια Τοπιογραφία.
Kαι που πάει όλος αυτός ο ιδρώτας: έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκηστη γκαλερί Elika
09.09.2016 10:33
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Kαι πού πάει όλος αυτός ο ιδρώτας.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.
Kάτι το πολύ
24.02.2016 17:01
Με εκκίνηση την έκθεση και έκδοση ορόσημο του 1984 «Kάτι το Ωραίον» από τους «Φίλους του Αντί», η γκαλερί Elika παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση που εξερευνά τα όρια του κιτς στην σύγχρονη τέχνη.