Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

O Έφορος και οι Κόρες, της Μαρίας Τρανού στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

O Έφορος και οι Κόρες, της Μαρίας Τρανού στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια σουρεαλιστική πολιτική σάτιρα σε δεκαπεντασύλλαβο (!) με τίτλο «Ο Έφορος και οι Κόρες», ανοίγει την αυλαία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 . Μία  σύγχρονη κωμωδία για την κρίση και την επίδραση της στους απλούς ανθρώπους.

 

Ένας φοροεισπράκτορας με αποστολή να συλλέξει την παραμικρή σταγόνα ΦΠΑ που θα βρεθεί στο δρόμο του, εξοπλισμένος με όλο το κουράγιο που του δίνει το αξίωμα και οι σπουδές του, συναντά δυο αδερφές άνεργες,  με ένα αδήλωτο στην εφορία μωρό, που καταφέρνουν μετά από περιπέτειες να επιζήσουν στη φύση. Μια συνάντηση που ανατρέπει κάθε δεδομένο.

 

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα 

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σκηνικά - κοστούμια: Αρτεμις Φλέσσα

Φωτισμούς: Περικλής Μαθιέλης

Εικαστικός: Θοδωρής Κωβαίος

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

 

Ηθοποιοί: Κυριαζή Ιζαμπέλα,  Μανώλη Σοφία,  Σιλβέστρος Κώστας,  Τσιγκριστάρης Βασίλης

 

Βιογραφικό:

H Κλεώνη Φλεσσα είναι Σκηνοθέτης Κινηματογράφου και Θεάτρου με διεθνείς και ελληνικές βραβεύσεις και διακρίσεις για το έργο της.

Η Μαρία Τρανού είναι Θεατρική Συγγραφέας και ποιήτρια. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Λονδίνο , τη Βαρκελώνη και την Ελλάδα, ενώ το 2006 απέσπασε το 1ο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Τα όνειρα του Αϊνστάϊν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.01.2017 14:24
Η Θεατρική Ομάδα ΟΜΟΡΟΣ παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου Τα όνειρα του Αϊνστάιν, μία παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν.
Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων, από τις Αδέσποτες Σκύλες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
12.10.2016 10:34
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τις Αδέσποτες Σκύλες και την παράσταση Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων.
Η Ωραία του Πέραν επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.09.2016 10:55
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν - μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου - για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.
Θέατρο του Νέου Κόσμου: Προσφορά όλα τα εισιτήρια μέχρι 24/9 με 7€
14.09.2016 14:48
Πλούσια και ενδιαφέρουσα η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Με σταθερή προσήλωση στην ουσία της τέχνης και την υψηλή ποιότητα, 21 διαφορετικές παραστάσεις περιμένουν το θεατρόφιλο κοινό και φέτος.
Λούλα, του Β. Ραπτόπουλου: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
16.03.2016 10:31
Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για το μυθιστόρημα που σόκαρε, δίχασε, ενθουσίασε και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο. Η «Λούλα» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, μία πολιτική πορνογραφία αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, επιστρέφει από την ομάδα Elephas Tiliensis, από 26 Μαρτίου έως 24 Απριλίου, κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15.