Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Η γυναίκα του Θεού - Αμάντα Μιχαλοπούλου

Παρουσίαση βιβλίου: Η γυναίκα του Θεού - Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Χάνα Σιγκούλα, η γνωστή πρωταγωνίστρια του Φασμπίντερ, θα ενσαρκώσει το ρόλο της γυναίκας του Θεού από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, στη διάρκεια της πρώτης επίσημης παρουσίασης του βιβλίου στη Γερμανία, στο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

 

Αναλυτικά:

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Σιγκούλα θα διαβάσει αποσπάσματα του μυθιστορήματος (www.literaturfestival.com).

 

Στις 18 Σεπτεμβρίου η διάσημη Γερμανίδα ηθοποιός θα διαβάσει αποσπάσματα από το δοκίμιο της Μιχαλοπούλου Μικρό ημερολόγιο ευπιστίας, παραγγελία του Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο φέτος ασχολείται με τη θεματική της πίστης και της εμπιστοσύνης

(www.literaturfestival.com).

 

Το μυθιστόρημα Η Γυναίκα του Θεού κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις Καστανιώτη στις αρχές του καλοκαιριού και επαινέθηκε για «φιλοσοφικά κέφια ακριβείας» και για το «στοχαστικό, εύφορο, στιλπνό» χιούμορ του (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Lifo 12/06/14). «Η Μιχαλοπούλου επιστρέφει με τον καλύτερο τρόπο στα πάγια μοτίβα της πεζογραφίας της

(το αγκάθινο στεφάνι των ερωτικών και των οικογενειακών δεσμών)», έγραψε ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου στο Βήμα (22/6/14).

 

Ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν ο

Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;

Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής . Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Σχετικές ειδήσεις
Η Γυναίκα της Ζάκυθος - Διονύσιος Σολωμός
17.02.2017 13:16
Από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονύσιου Σολωμού σε Εισαγωγή - Κείμενο - Γλωσσάρι Ελένης Τσαντσάνογλου και σε Επιλεγόμενα Κατερίνας Τικτοπούλου.
Η Γυναίκα με τα 'Ασπρα - Wilkie Collins
01.02.2017 12:55
Από τις Εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο του Wilkie Collins, Η Γυναίκα με τα 'Ασπρα σε μετάφραση Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου.
Παρουσίαση του βιβλίου
27.10.2016 11:31
Η ζωή του Σεβαστίκογλου είναι μυθιστόρημα δεκάτομο που μόνο ο Τολστόι θα μπορούσε να γράψει. Ή τουλάχιστον η γυναίκα του, η Άλκη Ζέη» γράφει κάπου ο σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης.
Το χέρι του θεού - Philip Kerr
06.07.2016 10:57
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα Το χέρι του θεού του Philip Kerr, σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού.
Η γυναίκα ενός άλλου και Ο άντρας κάτω από το κρεβάτι - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
08.03.2016 11:06
Το βιβλίο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Η γυναίκα ενός άλλου & ο άντρας κάτω από το κρεβάτι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερατώ.