Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή Πλατφόρμα, ένας χώρος έκφρασης νέων δημιουργών από το Εθνικό Θέατρο

Ανοιχτή Πλατφόρμα, ένας χώρος έκφρασης νέων δημιουργών από το Εθνικό Θέατρο

To Εθνικό Θέατρο θέτει ως μία από τις βασικές προτεραιότητές του την υποστήριξη των νέων δυνάμεων, των σχημάτων και των δημιουργών. Για τον λόγο αυτό καθιερώνει από την καλλιτεχνική αυτή περίοδο μια νέα δράση με τίτλο «Ανοιχτή Πλατφόρμα», προκειμένου να δώσει ένα βήμα έκφρασης στους νέους καλλιτέχνες , την ευκαιρία σε νέα σχήματα να δοκιμαστούν, σε δυναμικές προτάσεις να παρουσιαστούν επί σκηνής.

 

Το Εθνικό Θέατρο προσφέρει σε νέους καλλιτέχνες έως 35 ετών τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους όχι μόνο διαθέτοντας τον χώρο παρουσίασης, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζοντάς τους άρτιες επαγγελματικές συνθήκες, προσφέροντας το τεχνικό και διοικητικό του προσωπικό, αλλά και ανοίγοντας το βεστιάριο, τις αποθήκες και το φροντιστηριακό του υλικό.

 

Καθώς πριν λίγους μήνες με ειδική συμφωνία το Εθνικό Θέατρο έχει πια στη διάθεσή του το Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά το πρόγραμμα αυτό (που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Χώρα) θα πραγματοποιηθεί εκεί τον Μάιο του 2015. Οι εγκαταστάσεις εκεί θα δώσουν στη δράση ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, δράση που συνεχίζει και διασφαλίζει το όραμα της μεγάλης ελληνίδας ηθοποιού.

 

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν έπειτα από υποβολή σχετικής αίτησης και αξιολόγησής της από το Εθνικό Θέατρο ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της καλύτερης παράστασης στο ρεπερτόριο της επόμενης θεατρικής περιόδου. 

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη Ανοιχτή Πλατφόρμα, το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: interdept@n-t.gr.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους όρους συμμετοχής και την σχετική αίτηση στο site του Εθνικού Θεάτρου www.n-t.gr

Σχετικές ειδήσεις
1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ
05.09.2016 13:07
Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών.
Μεγάλη επιτυχία για την Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών με Θέμα τον Εμφύλιο
04.04.2016 15:33
Η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών: «Θέμα Εμφύλιος» που διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου από Τετάρτη 30 Μαρτίου ως Κυριακή 3 Απριλίου, ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις της με μεγάλη επιτυχία. Μέσα από διαφορετικές θεατρικές φόρμες, οι παραστάσεις διερεύνησαν τις διαδρομές της ατομικής και συλλογικής μνήμης ενός θέματος που ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού, και η αφήγησή του παραμένει τραυματική.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια. 
Stagedoor: Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο στο Θέατρο 104
29.02.2016 13:43
Το Θέατρο 104, η Βαρβάρα Δούκα, η Πέννη Ρίζου και η Cindi Triantos Τrent, παρουσιάζουν το STAGEDOOR, μια ανοιχτή πλατφόρμα για το μουσικό θέατρο, η οποία εντοπίζει, ερευνά και στηρίζει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των νέων ερμηνευτών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, και όλων όσων ασχολούνται με το μιούζικαλ και με την μουσική σκηνή.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού
24.02.2016 10:30
Το Εθνικό Θέατρο και η Πειραματική Σκηνή -1 ευχαριστεί όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη φετινή Πλατφόρμα νέων δημιουργών: "Θέμα Εμφύλιος".