Η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα συνεχίζουν στο GazSymphonyStudio για δεύτερη χρονιά, από τον Οκτώβριο 2014, το σεμινάριο θεάτρου «Παιχνίδια Εξουσίας», που έχει ως στόχο να δώσει στον ηθοποιό τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να συντάξει σιγά-σιγά την δική του στρατηγική για την κατάκτηση ρόλων κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Φέτος το σεμινάριο θα ασχοληθεί με το ζήτημα των διαφορετικών υποκριτικών απαιτήσεων που προκύπτουν από έργα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικό είδος, και πιο συγκεκριμένα στο διαφορετικό ύφος παιξίματος ανάμεσα σε ένα ρεαλιστικό και σε ένα συμβολικό-ποιητικό κείμενο.

Πρόκειται για διαφορετικές ερμηνείες ή για διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις;

Ποια εργαλεία που αφορούν τόσο στην ανάλυση του έργου και στην σύνθεση του ρόλου, όσο και στον τρόπο εκφοράς του λόγου και στην ενεργοποίηση υλικού εκτός κειμένου, είναι κατάλληλα για το κάθε είδος κειμένου;

Ανάλογα με την σύνθεση της ομάδας θα επιλεγούν δύο έργα διαφορετικού ύφους, με κοινό θεματικό άξονα το παιχνίδι εξουσίας και την σχέση εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου, τα οποία θα δουλεύονται παράλληλα.

Τα «παιχνίδια εξουσίας 2» απευθύνονται σε σπουδαστές και απόφοιτους δραματικών σχολών που ίσως δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να βρεθούν σε μια επαγγελματική δουλειά. Απευθύνονται επίσης σε όσους θα ήθελαν να μαθητεύσουν στο θέατρο και δεν το έχουν πράξει ακόμα.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια ή περισσότερες παραστάσεις τον Απρίλιο του 2015.