Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Παιχνίδια εξουσίας 2: Σεμινάριο υποκριτικής στο GazSymphonyStudio

Παιχνίδια εξουσίας 2: Σεμινάριο υποκριτικής στο GazSymphonyStudio

Η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα συνεχίζουν στο GazSymphonyStudio για δεύτερη χρονιά, από τον Οκτώβριο 2014, το σεμινάριο θεάτρου «Παιχνίδια Εξουσίας», που έχει ως στόχο να δώσει στον ηθοποιό τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να συντάξει σιγά-σιγά την δική του στρατηγική για την κατάκτηση ρόλων κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

 

Φέτος το σεμινάριο θα ασχοληθεί με το ζήτημα των διαφορετικών υποκριτικών απαιτήσεων που προκύπτουν από έργα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικό είδος, και πιο συγκεκριμένα στο διαφορετικό ύφος παιξίματος ανάμεσα σε ένα ρεαλιστικό και σε ένα συμβολικό-ποιητικό κείμενο .

 

Πρόκειται για διαφορετικές ερμηνείες ή για διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις;

Ποια εργαλεία που αφορούν τόσο στην ανάλυση του έργου και στην σύνθεση του ρόλου, όσο και στον τρόπο εκφοράς του λόγου και στην ενεργοποίηση υλικού εκτός κειμένου, είναι κατάλληλα για το κάθε είδος κειμένου;

 

Ανάλογα με την σύνθεση της ομάδας θα επιλεγούν δύο έργα διαφορετικού ύφους, με κοινό θεματικό άξονα το παιχνίδι εξουσίας και την σχέση εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου, τα οποία θα δουλεύονται παράλληλα.

 

Τα «παιχνίδια εξουσίας 2» απευθύνονται σε σπουδαστές και απόφοιτους δραματικών σχολών που ίσως δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να βρεθούν σε μια επαγγελματική δουλειά. Απευθύνονται επίσης σε όσους θα ήθελαν να μαθητεύσουν στο θέατρο και δεν το έχουν πράξει ακόμα.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια ή περισσότερες παραστάσεις τον Απρίλιο του 2015.

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο υποκριτικής με τη Μαρία Κεχαγιόγλου στο Baumstrasse
27.12.2016 11:35
Στο Baumstrasse-Δρόμος με τα δέντρα πραγματοποιείται τρίμηνο σεμινάριο υποκριτικής με την Μαρία Κεχαγιόγλου, με κείμενα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή από 15 Ιανουαρίου μέχρι 2 Απριλίου 2017.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
08.06.2016 10:39
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής και η Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής, με τον Περικλή Μουστάκη, το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής 2016 στο Σχολείο του Σινεμά
04.05.2016 13:12
Το Σχολείο του Σινεμά για τον Μάιο-Ιούνιο 2016 οργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων, στον οποίο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής για εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες σεναριογράφους και ηθοποιούς, επίσης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το μάθημα κινηματογράφου στα σχολεία τους.
Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου στο Booze Cooperativa
08.03.2016 12:44
Το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο BOOZE COOPERATIVA από τις 16 Απριλίου 2016, ένα Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου.