Το Σαββάτο 4 Οκτωβρίου 2014 ξεκινά η παιδική παράσταση «Περπατώ εις το Δάσος», της Στέλλας Μιχαηλίδου, στο Θέατρο Αυλαία.

“Τί συμβαίνει όταν το σύμπαν των κλασικών παραμυθιών διαταράσσεται και μάλιστα από μια δικιά τους ηρωίδα: την ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα; Ποιός κινεί τα νήματα και κρύβεται πίσω από αυτή την ανατροπή; Και το ποιο σημαντικό! Ποια είναι και πού πάει η ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα όταν στο δάσος συναντά ήρωες από άλλα παραμύθια… τις κακιασμένες αδερφές της Σταχτοπούτας με την κακούργα μητριά της, τον κοντορεβυθούλη, την πανούργα και ωραιοπαθή βασίλισσα ανταγωνίστρια της Χιονάτης που πάει να της πουλήσει το δηλητηριασμένο μήλο αλλά και τον βάτραχο που θέλει να γίνει πρίγκηπας με ένα φιλάκι που είναι λίγο, πολύ λίγο…; Και σε τελική ανάλυση τί δουλειά έχουν οι δασοφύλακες σε αυτή την ιστορία;”

Τη ματιά της στο φανταστικό περιβάλλον των κλασσικών παραμυθιών αποτυπώνει η ανατρεπτική πένα της Στέλλας Μιχαηλίδου που εισχωρεί στον κόσμο τους και τον ανασυνθέτει μέσα από τα δικά τους νομοτελειακά υλικά διαμορφώνοντας μια νέα ιστορία στο θεατρικό έργο για παιδιά «Περπατώ εις το δάσος» που μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία την θεατρική περίοδο 2014-2015. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου, μουσική Κώστα Βόμβολου και χορογραφίες της Μέλπως Βασιλικού.

Το «Περπατώ εις το Δάσος» είναι μια εμπνευσμένη μουσικοχορευτική παράσταση που ακουμπά σε όλους τους σύγχρονους εκφραστικούς κώδικες των παραστατικών τεχνών, όπου τραγούδι, χορός, κίνηση και πρόζα δένονται αρμονικά απαρτίζοντας ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο εκφραστικό αποτέλεσμα. Στην παράσταση οι μουσικοί παίζουν ζωντανά στη σκηνή κι οι ηθοποιοί αξιοποιώντας τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους τόσο στην υποκριτική όσο και στο χορό και το τραγούδι.

Με επίκεντρο τον αλληγορικό κόσμο της κοκκινοσκουφίτσας στήνεται ένα σκηνικό παιχνίδι, με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια κι άλλους άγνωστους, να μπλέκονται και να δημιουργούν μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία όπου το φανταστικό συναντά το πραγματικό. Η κοκκινοσκουφίτσα μπαινοβγαίνει στις υποθέσεις των κλασικών παραμυθιών, όμως χειρίζεται καταστάσεις ως σύγχρονη ηρωίδα αντιμετωπίζοντας με δυναμισμό νέες περιπέτειες, δρα και αντιδρά με στόχο την εξερεύνηση του εγώ και του κόσμου που την περιβάλλει, αλλά και την κατάκτηση της αυτογνωσίας μέσα από την έκφραση των «θέλω» και την ικανοποίηση του «μπορώ».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορός-Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού

Σκηνικά-Κοστούμια: Λίλα Καρακώστα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου

Βοηθοί Σκηνογράφου: Ελίνα Ευταξία, Κατερίνα Βαφειάδη

Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Αίγλη Κατσίκη, Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου, Αλεξία Φάλλα

Μουσικοί: Γιώργος Τζιαφέτας, Λένα Τσαμπάζη