Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια ανάγνωση για την απελευθέρωση και τη δικαίωση του Έντουαρντ Σνόουντεν

Παγκόσμια ανάγνωση για την απελευθέρωση και τη δικαίωση του Έντουαρντ Σνόουντεν

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Free Thinking Zone συμμετέχουν στην παγκόσμια ανάγνωση που διοργανώνει το 14ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Βερολίνου (www.worldwide-reading.com) για την απελευθέρωση και τη δικαίωση του Έντουαρντ Σνόουντεν, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Περισσότεροι από 200 συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει την

υποστήριξη και τη συμμετοχή τους στην ενέργεια αυτή, που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Βερολίνου. Τα κείμενα που θα διαβαστούν βασίζονται σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν. Από την Ελλάδα συμμετέχουν οι συγγραφείς: Αμάντα Μιχαλοπούλου και Χάρης Βλαβιανός, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσματα από το «μανιφέστο Σνόουντεν» και από το βιβλίο Φάκελος Σνόουντεν του Λουκ Χάρντινγκ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Εθνική ασφάλεια ή δικαίωμα στη δημόσια ενημέρωση; Είναι ο Σνόουντεν προδότης ή πατριώτης;»

 

Συμμετέχουν:

Ανδρέας Κατσανιώτης, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,

Κωνσταντίνος Μαζαράκης, επίτιμος αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος ε.α.,

Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας, εκδότης, ειδικός σε θέματα διεθνούς πολιτικής,

Βασίλης Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» στην Ελλάδα.

Παρεμβαίνει ζωντανά μέσω skype ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian και συγγραφέας του βιβλίου Λουκ Χάρντινγκ.

 

Συντονίζει η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, σύμβουλος επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Φάκελος Σνόουντεν - Luke Harding
29.09.2016 10:53
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο "Φάκελος Σνόουντεν - Η ιστορία του Νο. 1 καταζητούμενου στον κόσμο" του Luke Harding σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη.
Αρχαιολογία και Νεότερη Ιστορία: εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
10.06.2016 14:29
Τα αρχεία και οι αποθήκες των μουσείων κρύβουν λησμονημένες ιστορίες. Συχνά προσφέρουν την άκρη του νήματος για να στοιχειοθετηθούν αφηγήσεις γύρω από αντικείμενα και ανθρώπους, που έζησαν γεγονότα της αρχαίας αλλά και της νεότερης ιστορίας και οι μοίρες τους συναντήθηκαν με αναπάντεχο και μερικές φορές βίαιο τρόπο. Τέτοιες αναπάντεχες συναντήσεις θα μοιραστούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, προκειμένου να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων που προηγείται (9 Ιουνίου).
Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2016
19.04.2016 10:28
Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με μια συνάντηση συγγραφέων, ποιητών και εικονογράφων που εκδίδουν τα βιβλία τους στον Ίκαρο, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Βουλής 4 στις 23 Απριλίου.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Παγκόσμια ημέρα ποίησης στον Ιανό
18.03.2016 12:51
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους, διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση