Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Σαντορίνη του σημερα: Ομαδική έκθεση εικαστικών στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης από την Artthira

Η Σαντορίνη του σημερα: Ομαδική έκθεση εικαστικών στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης από την Artthira

Η ARTTHIRA, η ανοιχτή κοινότητα καλιτεχνών της Σαντορινης, διοργανώνει την πρώτη ομαδική έκθεση 35 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, με θέμα "Η Σαντορίνη του Σήμερα" που θα εγκαινιαστεί τη Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στο παλιό οινοποιείο Βενετσάνου , στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.

 

Οι  καλλιτέχνες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το νησί και προέρχονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, συναντιούνται και δημιουργούν έργα για το χώρο του οινοποιείου, αποτυπώνοντας, άλλοτε, αντιπαραβάλλοντας, την προσωπική τους εικόνα για το Παρόν του νησιού ενώ, φωτίζουν ¨εικαστικά¨ τη Σαντορίνη Σήμερα, με κυριολεκτικό ή μεταφορικό, ρητό ή λανθάνοντα τρόπο.

 

Σε αυτή τη συνάντηση συμμετέχει ενεργά και ξεχωριστά ο χώρος φιλοξενίας της έκθεσης, χώρος με εξαιρετικά σημαντική ταυτότητα καθώς είναι άρρητα συνδεδεμένος με την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό αλλά και την οικονομική εξέλιξη του νησιού.

 

Πρόκειται για το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο στη Σαντορίνη από το 1949, το παλιό οινοποιείο Βενετσάνου, που με τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τη μυστηριακή τοποθεσία του, στην Καλντέρα, δίνει το δικό του επιβλητικό Παρόν στη Σαντορίνη του Σήμερα, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιαίτερης ομορφιάς  και της ιστορικότητας αυτού του τόπου.

 

Την έκθεση θα την πλαισιώσουν μουσικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα ανακοινώνονται από τη σελίδα της ARTTHIRA στο Facebook καθώς και από τα ΜΜΕ, ενώ για τα εγκαίνια έχει προγραμματιστεί η performance με τίτλο ¨SUN(UP)SET¨ από τον Κωστή Βαζαίο με την ομάδα του, Circus Dayz και τη Santorini Performers που θα πραγματοποιηθεί κατά Δύση ηλίου στις 19:30.

 

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού, 2014, έτος που ανακήρυξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

 

Συμμετέχουν:

Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης, Όλγα Αρχόντου, Χριστόφορος Ασιμής, Κάτωνας Ασιμής, Ντόρις Αθανασσάκη, Κωστής Βαζαίος , Γιώργος Βεντούρης, Άσπα Βόβολα, Μιχαήλ Βλαβιανός, Γιώργος Γαλανόπουλος, Νέλλη Γαβρόγλου, Κω/νος Δαλδάκης, Ειρήνη Δρόσσου, Αντώνης Ελευθεράκης, Ελένη Κολαΐτου, Κατερίνα Samadhi Ιωαννίδου , Χάρης Κατσίπης, Μιχάλης Καραμολέγκος, Κατερίνα Καραγκούνη, Μαρία Καβαλιέρη, Γρηγόρης Κουσκουρής, Γρηγορία Κυρκούδη, Παντελής Λεούσης, Κική Λυκουροπούλου, Annie Aneecha Neve, Γιώργος Νομικός, Γαλάτεια Παπαγεωργίου, Φωτεινή Πρέκα, Βασίλης Ραντίτσας, Βαγγέλης Ρούσσος, Νίκος Ρηγόπουλος, Βιολέττα Σαλπέα,  Μαρίνα Ταλιαδούρου, Zalina Khestanova, Ζωή Χατζηγιαννάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
«Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια»: Οι Κωνσταντίνος Κομνηνός στη Biennale Σαντορίνης 2016
06.09.2016 12:47
Ο Βολιώτης καλλιτέχνης, Κωνσταντίνος Κομνηνός, ζωγράφος - εικαστικός, θα συμμετάσχει στην διεθνή Μπιεννάλε Σαντορίνης 2016 με το έργο που τιτλοφορείται «Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια».
Η Αλίκη αναρωτιέται…: O Σπύρος Πανουργιάς στη Biennale Σαντορίνης 2016
22.08.2016 14:04
Με το έργο “Η Αλίκη αναρωτιέται… ” ο εικαστικός, Σπύρος Πανουργιάς, έγινε δεκτός και θα συμμετάσχει στη διεθνή Μπιενάλε Σαντορίνης, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2016.
Έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 16:25
Το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη εγκαινιάζει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου, με τίτλο Από τον Kάμπο της Σύρου στη Σαντορίνη.
Νίκος Δραγούμης & Lydia Borgek: οι εκθέσεις του ΜΙΕΤ στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Σαντορίνη
22.06.2016 15:56
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ίδρυμα Λ. και Ε. Μπελλώνια εγκαινιάζουν την έκθεση ζωγραφικής Νίκος Δραγούμης και Lydia Borgek, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 8:30 μμ, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης.