Ο πιο αγαπημένος ήρωας, Ηρακλής Πουαρό, στην παγκόσμια αστυνομική λογοτεχνία ζωντανεύει μέσα από τη γραφή της Sophie Hannah από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ, ο σαρκαστικός Βέλγος (που όλοι περνούν για Γάλλο), ο εκκεντρικός παρατηρητής με τα γκρίζα κύτταρα φαιάς ουσίας, καλείται να διαλευκάνει μια νέα υπόθεση δολοφονίας. Η συγγραφέας Sophie Hannah, 39 χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο της Agatha Christie, αναλαμβάνει να αναβιώσει τον μυθικό χαρακτήρα και το πνεύμα της εποχής του και το επιτυγχάνει με μια ιστορία που μοιάζει να γράφτηκε από την ίδια την Christie! Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην αγγλική γλώσσα στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 και μεταφράζεται παράλληλα σε 28 ακόμη γλώσσες. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου 2014 από τις Εκδόσεις Διόπτρα και θα αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό κομμάτι της αστυνομικής τους σειράς!

Η Sophie Hannah είναι και η ίδια από τις πιο διάσημες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. Κινείται στο χώρο του ψυχολογικού θρίλερ και τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει σε πάνω από 27 χώρες, ενώ κάποια αποτέλεσαν σενάρια για την τηλεόραση. Έχει αποσπάσει υποψηφιότητες και βραβεία λογοτεχνίας και το ξεχωριστό χάρισμά της στην κατασκευή συναρπαστικών υποθέσεων και μοναδικών χαρακτήρων έκανε τους κληρονόμους των πνευματικών δικαιωμάτων της Agatha Christie, έπειτα από δεκαετίες πιέσεων από δεκάδες συγγραφείς αστυνομικών, να εμπιστευτούν στη Hannah το διασημότερο δημιούργημα της μεγάλης κυρίας του crime fiction – τα βιβλία της οποίας εξακολουθούν να είναι τα πλέον ευπώλητα σε όλο τον κόσμο.

Απ’ την έκδοση του πρώτου της βιβλίου το 1920, η Agatha Christie έγραψε 33 μυθιστορήματα, δύο θεατρικά και πάνω από 50 διηγήματα με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό. Τώρα, για πρώτη φορά, οι διαχειριστές της διαθήκης της ενέκριναν ένα ολοκαίνουριο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα της θρυλικής συγγραφέα, αφού το αποτέλεσμα τους βεβαίωσε ότι θα έκανε περήφανη ακόμη και την ίδια την Christie.

Η υπόθεση

Στα χέρια της διάσημης και πολυβραβευμένης συγγραφέα Sophie Hannah, ο Πουαρό βυθίζεται σ’ ένα μυστήριο με χώρο δράσης το Λονδίνο της δεκαετίας του ’20 – έναν διαβολικά περίπλοκο γρίφο που μπορεί να λυθεί αποκλειστικά και μόνο από τον ταλαντούχο Βέλγο ντετέκτιβ.

Το ήσυχο δείπνο του Πουαρό σ’ ένα λονδρέζικο καφέ διακόπτεται, όταν μια νεαρή γυναίκα τού εκμυστηρεύεται ότι η δολοφονία της επίκειται από στιγμή σε στιγμή. Είναι τρομοκρατημένη, αλλά ικετεύει τον Πουαρό να μην ανακαλύψει το δολοφόνο της ούτε να τον τιμωρήσει. Τη στιγμή που θα πεθάνει, ισχυρίζεται, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Πουαρό μαθαίνει ότι τρεις ένοικοι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου του Λονδίνου έχουν δολοφονηθεί, κι ότι στο στόμα του κάθε θύματος βρέθηκε από ένα μανικετόκουμπο. Υπάρχει άραγε κάποια σύνδεση με την έντρομη γυναίκα στο καφέ; Κι ενώ ο Πουαρό πασχίζει να συνταιριάξει τα αλλόκοτα κομμάτια του παζλ, ο δολοφόνος ετοιμάζει ένα ακόμα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, για το τέταρτο κατά σειρά θύμα του…

«Εμείς οι fans της Agatha Christie διαβάζουμε τις ιστορίες της –και ιδίως εκείνες με τον Poirot–, επειδή τα μυστήρια που έχει να λύσει είναι εξίσου γοητευτικά και ευρηματικά, σκοτεινά και απρόοπτα, και πέρα για πέρα καθηλωτικά. Η Sophie Hannah αντιμετώπισε την τεράστια πρόκληση να ζωντανέψει τον πολυαγαπημένο μας Poirot, και ανταποκρίθηκε θερμά και με όλη τη δύναμη του μυαλού της. Ενθουσιάστηκα όταν είδα τον Βέλγο ντετέκτιβ σε τόσο μα τόσο καλά χέρια. Διαβάζοντας το βιβλίο ήταν σαν να επέστρεφα σε ένα γνώριμο και ζεστό δωμάτιο ενός σπιτιού που είχα χάσει εδώ και πολύ καιρό».

Gillian Flynn, συγγραφέας του best seller Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

«Ο Ηρακλής Πουαρό είναι η ολοζώντανη απόδειξη ότι το χιούμορ είναι το απαραίτητο συστατικό του καλού αστυνομικού μυθιστορήματος».

Αύγουστος Κορτώ – μεταφραστής του βιβλίου