Η bijoux de kant είναι μια ιδέα, μια αισθητική, μια έκφραση. Είναι η συνύπαρξη πολλών ιδεών, πολλών αισθητικών, πολλών εκφράσεων. Είναι η έλλειψη δόγματος στην οποία καταλήγει από την αγάπη της τόσο για την φόρμα όσο για την έννοια.

Η bijoux de kant είναι μία καλλιτεχνική εγγραφή που σχηματίστηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει τη δημιουργική έκφραση και την κριτική στάση, τους διαφορετικούς ποιητικούς λόγους και ιδιώματα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από 5 χρόνια συνεχούς δημιουργίας η bijoux de kant εγκαινιάζει το «Bijoux de Kant Factory», ένα εργοστάσιο παραγωγής τέχνων, με πρώτη του δράση μια σειρά τρίμηνων εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον Υπόγειο χώρο και στο blackbox του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Bijoux de Kant Factory

εργαστήριο υποκριτικής με τον Γιάννη Σκουρλέτη & κίνησης με τον Τάσο Καραχάλιο

Η bijoux de kant αγαπά να μελετάει συστήματα και μηχανισμούς και παθιάζεται με το σπασμένο δόντι στο γρανάζι που θα κάνει τη μηχανή να καταρρεύσει και να γίνει κάτι άλλο. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Factory: ένα εργοστάσιο στους κόλπους του οποίου αποσυναρμολογούνται και συναρμολογούνται εκ νέου μηχανισμοί τέχνης.

Ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης και ο χορευτής και χορογράφος Τάσος Καραχάλιος θα δουλέψουν με τους συμμετέχοντες πάνω σε τεχνικές του σύγχρονου θεάτρου που εκκινούν από και επικεντρώνονται στο σώμα του ερμηνευτή.

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα. Στόχος τους είναι το υλικό τους να καταλήγει σε παράσταση.

Εγγραφές:

Έναρξη Εγγραφών: 8 Σεπτεμβρίου 2014

Λήξη Εγγραφής Συμμετοχών: 1 Οκτωβρίου 2014

Εγγραφές – Πληροφορίες: bijouxdekantfactory@gmail.com & 6944094787