Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Υποτροφία για το βασικό σεμινάριο φωτογραφίας 2014-2015 από το κέντρο «Εννέα»

 Υποτροφία για το βασικό σεμινάριο φωτογραφίας 2014-2015 από το κέντρο «Εννέα»

To Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ προκηρύσσει υποτροφία για τη δωρεάν παρακολούθηση του Βασικού Σεμιναρίου Φωτογραφίας 2014-2015, διάρκειας 7 μηνών.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@clubennea.gr τα ακόλουθα :

· Ένα μικρό portfolio 7 έως 10 φωτογραφιών (Α/Μ ή έγχρωμες) σε ψηφιακή μορφή.

· Ένα μικρό κείμενο 100 - 120 λέξεων, στο οποίο θα περιγράφει τι τον/την έλκει στην φωτογραφία και γιατί επιθυμεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο.

· Στοιχεία επικοινωνίας (oνοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email).

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ/ΑΙΤΗΣΕΩΝ :

Από 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2014.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :

· Κάθε αρχείο θα πρέπει να έχει το όνομα του συμμετέχοντα και αύξοντα αριθμό. Π.χ. Giannis_Papadopoulos_001, κ.ο.κ.

· Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και οι διαστάσεις τους να μην υπερβαίνουν τα 1900 pixel, στην μεγαλύτερη πλευρά τους ή τα 800kb η κάθε μια.

· Συμμετοχές στις οποίες θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες υπερβολικά κροπαρισμένες ή υπερβολικά επεξεργασμένες (π.χ. HDR, μερική χρήση χρώματος, προσθήκη/αφαίρεση αντικειμένων, κλπ.) θα θεωρούνται άκυρες.

· Συμμετοχές χωρίς κείμενο ή στοιχεία επικοινωνίας θα θεωρηθούν άκυρες.

· Συμμετέχοντες των οποίων οι φωτογραφίες, θα αποδειχθεί πως δεν ήταν/ είναι δικές τους θα αποκλείονται και θα καταγγέλλονται.

· Ο/Η αποδέκτης της υποτροφίας συμφωνεί πως θα παρακολουθήσει ολόκληρο το σεμινάριο  ή δεν θα απουσιάσει σε περισσότερες από τρεις συνεχόμενες συναντήσεις, τουλάχιστον. Σε αντίθετη περίπτωση η υποτροφία διακόπτεται.

· Η τελική απόφαση για την χορηγία της υποτροφίας είναι οριστική και αμετάκλητη.

· Στέλνοντας την συμμετοχή σας δηλώνετε πως συμφωνείτε με όλα τα παραπάνω.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ :

Μετά το πέρας της ημερομηνίας υποβολής, και αφού έχουν συγκεντρωθεί όλα τα υποβληθέντα portfolios, ο εισηγητής του σεμιναρίου Παναγιώτης Κασίμης, θα επιλέξει τρεις (3) «φιναλίστ». Στη συνέχεια θα έχει μια προσωπική συνάντηση με τον καθένα ξεχωριστά.

 

Το όνομα του αποδέκτη της υποτροφίας θα ανακοινωθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στις 7:00μμ στην ιστοσελίδα του Κέντρου και στη σελίδα μας στο Facebook.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ :

Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά για χορηγία υποτροφίας.

Μην προσπαθήσετε να "ωραιοποιήσετε" τη φωτογραφία σας ή να της δώσετε καλλιτεχνική χρεία.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα. Φωτογραφίστε ό,τι σας ενδιαφέρει, με απλό τρόπο.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια φωτογραφίας για παιδιά και νέους
21.12.2016 17:40
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος διοργανώνει ειδικά εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Ακροάσεις για 22 υποτροφίες στο master class Αρχαίου Δράματος στις Μορφές Έκφρασης
16.09.2016 15:11
Οι Μορφές Έκφρασης, ανακοινώνουν υποτροφία για 22 νέους καλλιτέχνες (ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς) για την συμμετοχή τους στο master class Αρχαίου Δράματος με θέμα την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Θωμά Κινδύνη.
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.