Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

«Bus και αυτοσχεδιάζουν;» στο Θέατρο ΠΚ

«Bus και αυτοσχεδιάζουν;» στο Θέατρο ΠΚ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, μια απολαυστική σειρά πρωτότυπων παραστάσεων αυτοσχεδιασμού έρχεται στο Θέατρο ΠΚ του Νέου Κόσμου με τον τίτλο «Bus και αυτοσχεδιάζουν;». Η ομάδα «Bus και» αυτοσχεδιάζει μαζί με έναν διαφορετικό κάθε φορά guest θίασο θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

 

Οι «Bus και» είναι ένας θίασος θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Δημιουργούν θεατρικά έργα επί σκηνής, χωρίς κανένα σενάριο , βασισμένοι σε κάποια πρόταση του κοινού που παίρνουν εκείνη τη στιγμή. Δύο ηθοποιοί, αμέτρητοι χαρακτήρες, ταυτόχρονα!

 

Η ImproVIBE είναι η πρώτη και μοναδική σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα. Διδάσκει την τέχνη του αυτοσχεδιασμού όχι μόνο ως θεατρική μορφή, αλλά και ως τρόπος ζωής που υιοθετείται και εφαρμόζεται στην καθημερινότητα του καθενός. Ο ιδρυτής της σχολής Μενέλαος Πρόκος, μαζί με τη Βασιλική Κίσσα -ηθοποιό και εκπαιδεύτρια αυτοσχεδιασμού- σχημάτισαν την ομάδα «Bus Και» (www.buskai.info) και προσφέρουν κωμικές παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού σε όλη την Ελλάδα.

 

Θεατρικός αυτοσχεδιασμός σημαίνει ότι δεν υπάρχει κείμενο . Οι ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή , ζητάνε κάποια απλή πρόταση από το κοινό, και με εργαλεία τον αυθορμητισμό και τη φαντασία, ζωντανεύουν ολόκληρο το έργο μπροστά στα μάτια των θεατών! Κάθε παράσταση είναι μοναδική και το έργο που δημιουργείται κάθε βραδιά είναι εντελώς διαφορετικό! Σε ένα θεατρικό έργο όπου τα πάντα είναι δυνατά, θα γελάσετε με την ψυχή σας και θα δείτε τους δύο ηθοποιούς να ζωντανεύουν όλους τους χαρακτήρες!

 

 

* Οι Bus Και είναι ένας θίασος μόλις δύο ατόμων. Πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 με κάποιες παραστάσεις στο «The White Rabbit». Απαρτίζεται από τους 2 κύριους εκπαιδευτές αυτοσχεδιασμού της ImproVIBE, τον Μενέλαο Πρόκο και τη Βασιλική Κίσσα. Έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Eliart το 2014, στο φεστιβάλ Up The W-ALL του all4fun.gr σε συνεργασία με το θέατρο VAULT, στις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού του Bob Theater Festival, καθώς επίσης και στο ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ στο Μικρό Παλλάς τη σεζόν 2013-2014.Το καλοκαίρι του 2014 έκαναν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, διδάσκοντας σεμινάρια και πραγματοποιώντας παραστάσεις. Την πρωτοποριακή αυτή τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv comedy theater) ανακάλυψε και διδάχτηκε ο Μενέλαος Πρόκος στα χρόνια που έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Ώστιν, την πρωτεύουσα του Τέξας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Cinderella: όσα δεν ξέρετε, από τις Γλυκές Ρέγγες στο Θέατρο Eliart
30.09.2016 13:25
Οι Γλυκές Ρέγγες, η ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού, παρουσιάζουν την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου (ώρα 21.00) στο Θέατρο Ελιάρτ την παράσταση με τίτλο «Cinderella: όσα δεν ξέρετε».
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.