«Ρεμπέτικα και Λαϊκά»

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 23.00΄, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» υποδέχεται το φθινόπωρο με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Αφεντούλα Ραζέλη. Μαζί της στο μπουζούκι ο ξεχωριστός Νίκος Κράλης και στην κιθάρα και το τραγούδι ο Πάνος Ρεντίφης.

Η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη ζεστή, χαρακτηριστική φωνή της και με τη θεατρικότητα της ερμηνείας της, έκανε αισθητή την παρουσία της στο τραγούδι από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της. Από τότε, έχει κρατήσει μια πορεία σταθερά ανοδική και διατηρεί πάντα μια θέση στις καρδιές κοινού και συναδέλφων της. Όπως λέει η ίδια: «επιθυμώ μέσα από το τραγούδι να μεταδώσω στους ακροατές την πολύτιμη αίσθηση του οικείου, της φιλοξενίας, της χαράς, της γιορτής γι αυτό αισθάνομαι σαν να τραγουδώ και να τους υποδέχομαι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μου».

Ο Νίκος Κράλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους δεξιοτέχνες του τρίχορδου μπουζουκιού. Η φαντασία του και η γλυκύτητα της «πενιάς» του τον καθιέρωσαν ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά και πολλοί άλλοι. Ως συνθέτης έχει να παρουσιάσει αρκετά δικά του τραγούδια.

Ο Πάνος Ρεντίφης σπούδασε κιθάρα, τραγούδι και βυζαντινή μουσική. Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον Παντελή Θαλασσινό, από τα πρώτα του βήματα στο χώρο. Η μουσική είναι γι’ αυτόν τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τον κόσμο.

 «Ρεμπέτικα και Λαϊκά»

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 23.00΄, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» προτείνει άλλη μια βραδιά με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική από την ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ανθούλα Μίχου και τους Δημήτρη Κρανίδα (μπουζούκι-φωνή) – Νίκο Πρωτόπαπα (κιθάρα-φωνή).

Η Ανθούλα Μίχου είναι από τις σημαντικότερες φωνές στις επανεκτελέσεις του ρεμπέτικου. Με τον ίδιο κορυφαίο τρόπο αποδίδει και τα λαϊκά και τα δημοτικά τραγούδια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τσαμάλι (Διόνυσο) Βοιωτίας. Τελειώνοντας το σχολείο, ήρθε στην Αθήνα ξεκινώντας την πορεία της στο ρεμπέτικο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους.

Ο Δημήτρης Κρανίδας και ο Νίκος Πρωτόπαπας, εξαιρετικοί σύγχρονοι εκφραστές του ρεμπέτικου, έχουν συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες της παλιάς και νέας γενιάς του είδους. Είναι και οι δύο μέλη της πενταμελούς ρεμπέτικης ορχήστρας  «KOMPANÍA»  (www.kompania.gr). Η συνάντησή τους με την Ανθούλα Μίχου στη μουσική σκηνή του «Πέραν» υπόσχεται μια βραδιά πλούσια σε αυθεντικότητα, κέφι και μεράκι.