Στον απόηχο του καλοκαιριού, ελάτε να περάσουμε τις βραδιές του Σεπτέμβρη 2014 στο μοναδικό σκηνικό της «Αποβάθρας», δίπλα στα διατηρητέα, φωτισμένα βαγόνια του Τρένου, με δροσερά κοκταίηλς και ελαφρύ φαγητό, στη γοητεία του πυκνοφυτεμένου χώρου. Εκλεκτοί μουσικοί, σε έκτακτες εμφανίσεις, μας προσγειώνουν ομαλά πίσω στους ρυθμούς της πόλης κάνοντας τη μετάβασή μας πιο ευχάριστη.

Έντεχνα ελληνικά και ξένα κομμάτια, κινηματογραφικές και θεατρικές μουσικές, τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, τζαζ και καμπαρέ μας ταξιδεύουν ευχάριστα στον χώρο και τον χρόνο.

Έκτακτα events…

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Αθηνά Ρούτση & Άλκηστις Ραυτοπούλου – “Αντικατοπτρισμοί”

H Αθηνά Ρούτση και η Άλκηστις Ραυτοπούλου μας καλούν στο πρώτο φθινοπωρινό μουσικό ταξίδι, μια παράσταση ντουέτο πιάνο-φωνή ειδικά για τον όμορφο υπαίθριο χώρο της “Αποβάθρας” του Τρένου στο Ρουφ.

Με γεμάτες αποσκευές από νέες και παλιές μουσικές, απρόσμενες διασκευές και δυνατές ερμηνείες, όπως εκείνες ξέρουν, δύο γυναίκες, δύο μουσικοί που γνωρίζονται από παλιά, παίζουν, μοιράζονται, διασκεδάζουν, διασκευάζουν και δε σταματούν να ονειρεύονται.

Από τον Χατζιδάκι στον Σαββόπουλο, τον Κηπουργό, τον Αλκίνοο, τον David Bowie, την Amy Winehouse, την Tori Amos, μελωδίες που μπλέκουν μοναδικά, από ένα δημιουργικό πιάνο και μία υπέροχη φωνή.

Αθηνά Ρούτση φωνή

Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο

και συνεχίζεται…

Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 6 Σεπτεμβρίου

 

Γιάννης Σκουλάς – “Εκτός Πλαισίου Χορού” – έκθεση φωτογραφίας

Η έκθεση του Γιάννη Σκουλά με θέμα τον χορό συνεχίζεται για λίγες ακόμη ημέρες στο Wagon Restaurant του Τρένου στο Ρουφ. Μια τελευταία ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι η έντεχνη αποτύπωση της φευγαλέας κίνησης μπορεί να είναι εξίσου σαγηνευτική με την ίδια την τέχνη του χορού.

Οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης φωτογραφικής πορείας στα βήματα του χορού ταξιδεύουν με τα ιστορικά βαγόνια του Οριάν Εξπρές στον χρόνο και προκαλούν το κοινό να ανακαλέσει θερινές μνήμες Ηρωδείου.

Πρόκειται για μια πορεία που αναφέρεται στις σημαντικότερες παραστάσεις διεθνούς κύρους μπαλέτων ή χοροθεάτρων, που ευτύχησαν να παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο με φόντο την Ακρόπολη.

Με τον φακό του ο φωτογράφος αποδρά από το καθιερωμένο πλαίσιο αποτύπωσης του χορού, επιχειρώντας τη δική του υπέρβαση, ώστε να αποδώσει την αίσθηση της αέναης κίνησης σωμάτων και ψυχών.

Παρόντες – αν και κάποιοι οριστικά απόντες- η Pina Bausch, ο Alvin Ailey, οι Momix, οι Tango por Dos, τα μπαλέτα Μπολσόι της Αγίας Πετρούπολης, της Λυόν, του Μόντε Κάρλο, καθώς και η Σοφία Σπυράτου, η Μάρω Γρηγορίου και άλλοι Έλληνες χορογράφοι.

Ο Ανδρέας Ρικάκης, ιστορικός-κριτικός χορού, σημειώνει για την έκθεση:

“Ο Γιάννης Σκουλάς φωτογραφίζει την αύρα που αναδύεται από όλη τη σωματική, πνευματική και ψυχική (ακριβώς) προσπάθεια του χορευτή για την έκφραση του χορευτικού αιτουμένου. Φωτογραφίζει την ψυχή του.”

και ο φωτογράφος αναφέρει:

“…Πώς συλλαμβάνονται οι στιγμές πριν τη στιγμή; Πώς μεταφέρεται το πάθος όσο αυτό φουντώνει; Πώς αναδεικνύεται η μαγεία πριν τελειώσει το μαγικό;

…Στα χρόνια που φωτογράφιζα χορό, ήμουν κι εγώ στη σκηνή, αν και κάτω απ’ αυτήν.

…Το ζητούμενό μου ήταν να κάνω μια χορευτική φωτογραφία. Κινούμενη χωρίς να’ ναι κουνημένη. Κι έτσι βρήκα πως παντού μέσα στην τέχνη του χορού υπάρχει μια αποφασιστική στιγμή.”