Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Zante Music Masterclass 2014

Zante Music Masterclass 2014

Ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για την Ζάκυνθο και τη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού για πρώτη φορά μαθητές μουσικού σχολείου θα έρθουν σε επαφή με σολίστ διεθνούς εμβέλειας με στόχο να εξελίξουν την τεχνική τους αλλά και να συμμετέχουν στις συναυλίες που θα δώσουν στα πλαίσια του Zante Music Masterclass 2014.


Από 6 - 13 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ζακύνθου φιλοξενεί τον Μουσικό Θεσμό " Zante Music Masterclass 2014''. Μαθήματα βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου αλλά και πιάνου θα λάβουν χώρα στις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να κάνει 5 ώρες μαθήματος με τον καθηγητή που θα επιλέξει και θα μπορεί να λάβει μέρος και στις δύο τελικές συναυλίες του Masterclass στις 11 και 13 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου.

 

Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι οι παρακάτω:

 Raquel Pego Castro - Βιολί (First violin soloist of ENEMC, Professor in E.S.M.U.C in Catalonia)  
Yuval Gotlibovitch - Βιόλα (First Price and the Fridolin Rusch Award at the 8th International Lionel Tertis, Professor in Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano και Assistant Professor in Escuola Superior de Musica,Reina Sofia,Madrid)
 Jonathan Gotlibovitch - Βιολοντσέλο (Member of Meitar Enseble και Principal cellist of the Tel Aviv Sololist Enseble)
 Matteo Corio - Πιάνο (Professor στο Academia Musicale di Alto Perfezionamento S. Cecilia in Bergamo και Vice Director of the Liceo Musicale S. Alessandro) 
Sandro D' Onofrio - Πιάνο (Professor in Swiss Italian Conservatoire in Lugano)

 

Υπεύθυνος συνοδείας θα είναι ο Γιάννης Γιαννόπουλος, καθηγητής πιάνου στο Κολλέγιο Αθηνών και το Ωδείο Αθηνών, Μουσικός διευθυντής στους "Απάχηδες των Αθηνών" και στην Freiburg- Zakynthos Orchester.

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass από τον Krzysztof Warlikowski στη Στέγη
19.12.2016 12:33
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski παραχωρεί ένα τρίωρο masterclass για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Σχεδιάζοντας το Λύκειον Επιδαύρου: Πρώτη συνάντηση με την τοπική κοινωνία
27.07.2016 11:42
Κεντρική επιδίωξη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι η ίδρυση, αρχής γενομένης από το 2017, του Λυκείου Επιδαύρου, ενός Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, που θα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, από τις πιο παραδοσιακές έως τις πιο ριζοσπαστικές.
Masterclass υποκριτικής από τους bijoux de kant στο Black Box
16.05.2016 14:28
Από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, οι bijoux de kant θα παραδώσουν ένα masterclass υποκριτικής στο θέατρο Blackbox.
Masterclass Gypsy Jazz & Manouche βιολιού με τον Tcha Limberger στο Baumstrasse
28.04.2016 12:25
Ένα masterclass από έναν απ' τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manouche παγκοσμίως, τον Tcha Limberger, θα πραγματοποιηθεί στο Baumstrasse τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Masterclass - Ανοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Θέατρο ΕΜΣ
01.03.2016 15:03
Τo KΘΒΕ υποδέχεται τον Κώστα Γαβρά, τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο του κινηματογράφου, για ένα Masterclass-ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.