Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: τελευταίες προβολές

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: τελευταίες προβολές

Tο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες», που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε ορεινά χωριά και πόλεις της Ηλείας, ολοκληρώνεται 1η Σεπτεμβρίου 2014.

 

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται με τη συνεργασία τοπικών φορέων (σύλλογοι, κοινότητες και δραστήριες ομάδες ενεργών πολιτών), σημειώνουν μεγάλη επιτυχία καθώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών.

 

Για την τρέχουσα και τελευταία εβδομάδα του προγράμματος, το οποίο αναβιώνει την ιστορία του φορητού κινηματογράφου των δεκαετιών 1950-’70, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες προβολές: Παρασκευή: Λεχαινά, Σάββατο: Λαμπεία και Ορεινή, Κυριακή: Πελόπιο και Αρβανίτη. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την προσεχή Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στον Πύργο με τριπλή προβολή στο Επαρχείο, που θα ξεκινήσει στις 20:30 με την ταινία κινουμένου σχεδίου Τα κουνουπάκια, θα συνεχιστεί στις 22:00 με τον Ψύλλο και θα τελειώσει με το Strings, ένα κινούμενο σχέδιο με κούκλες για μεγάλους. Οι προβολές είναι προσφορά του Νεανικού Πλάνου, φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας και γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

 

Σημειώνεται ότι τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν προβολές στα χωριά Καλυβάκια, Αγ. Ηλία, Πλουτοχώρι, Επιτάλιο, Γούμερο, Διάσελλα, Βρίνα, Πλάτανο, Μοιράκα, Μηλέα Ζαχάρως, Κούμανι, Φολόη, Αντρώνι, Αγ. Κυριακή, Στρέφι, Χελιδόνι, Χάβαρι και Περιστέρι καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους
12.12.2016 10:38
Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, απένειμε τα βραβεία του εθνικού και του διεθνούς τμήματος σε αρκετές εκλεκτές και ιδιαίτερες ταινίες.
19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
22.11.2016 11:53
Η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους, ξεκινά το Σάββατο 3/12 σε 8 πόλεις της Πελοποννήσου: Πύργο, Aμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, και Γαστούνη.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
16.11.2016 14:42
Ο βασικός πυρήνας του «Πανοράματος» είναι το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, που φέτος περιλαμβάνει 11 άπαιχτες στην Αθήνα ευρωπαϊκές ταινίες και τα βραβεία του Φεστιβάλ απονείμουν τρεις επιτροπές: της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ), καθώς και των αναγνωστών του περιοδικού "Αθηνόραμα".
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» 2016: Κάλεσμα συμμετοχής
25.07.2016 16:54
Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Γέφυρες», μέλος του δικτύου Cultural International Festivals, θα ανοίξει για 7η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του, στις 19 Οκτωβρίου 2016.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.