Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: τελευταίες προβολές

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: τελευταίες προβολές

Tο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες», που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε ορεινά χωριά και πόλεις της Ηλείας, ολοκληρώνεται 1η Σεπτεμβρίου 2014.

 

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται με τη συνεργασία τοπικών φορέων (σύλλογοι, κοινότητες και δραστήριες ομάδες ενεργών πολιτών), σημειώνουν μεγάλη επιτυχία καθώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών.

 

Για την τρέχουσα και τελευταία εβδομάδα του προγράμματος, το οποίο αναβιώνει την ιστορία του φορητού κινηματογράφου των δεκαετιών 1950-’70, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες προβολές: Παρασκευή: Λεχαινά, Σάββατο: Λαμπεία και Ορεινή, Κυριακή: Πελόπιο και Αρβανίτη. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την προσεχή Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στον Πύργο με τριπλή προβολή στο Επαρχείο, που θα ξεκινήσει στις 20:30 με την ταινία κινουμένου σχεδίου Τα κουνουπάκια, θα συνεχιστεί στις 22:00 με τον Ψύλλο και θα τελειώσει με το Strings, ένα κινούμενο σχέδιο με κούκλες για μεγάλους. Οι προβολές είναι προσφορά του Νεανικού Πλάνου, φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας και γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

 

Σημειώνεται ότι τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν προβολές στα χωριά Καλυβάκια, Αγ. Ηλία, Πλουτοχώρι, Επιτάλιο, Γούμερο, Διάσελλα, Βρίνα, Πλάτανο, Μοιράκα, Μηλέα Ζαχάρως, Κούμανι, Φολόη, Αντρώνι, Αγ. Κυριακή, Στρέφι, Χελιδόνι, Χάβαρι και Περιστέρι καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στην Αθήνα
08.12.2015 12:47
Οι βραβευμένες ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 15ης Camera Zizanio, θα προβληθούν και στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Αλκυονίδα από 10 έως 16 Δεκεμβρίου 2015.
Τα βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 15ης Camera Zizanio
07.12.2015 11:13
To 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, η μεγαλύτερη γιορτή παιδικού και νεανικού κινηματογράφου στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ταινίες κινουμένων σχεδίων στα Μουσεία του ΠΙΟΠ στην Πελοπόννησο
02.12.2015 12:18
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σας προσκαλεί σε προβολές επιλεγμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που απευθύνονται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και τις οικογένειές τους, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη & στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
20.11.2015 12:42
Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας με αποδέκτες παιδιά και νέους, το φεστιβάλ που ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς πριν μερικές μέρες χαρακτήρισε «μια καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε», ξεκινά το Σάββατο 28/11 σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη.