Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ομάδα Σημείο Μηδέν: Θεατρική περίοδος 2014-2015


Ομάδα Σημείο Μηδέν: Θεατρική περίοδος 2014-2015


Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Αθηνών με το διήγημα του Φραντς Κάφκα Στη Σωφρονιστική Αποικία, συνεχίζει την έρευνά της στην απo-ανθρωποποίηση του σύγχρονου ανθρώπου.


Την ερχόμενη θεατρική περίοδο και υπό τον τίτλο « Τριλογία της Απo-ανθρωποποίησης», η ομάδα θα παρουσιάσει στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις τις εξής παραστάσεις:

«Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ (2η χρονιά)

«Στη σωφρονιστική αποικία» του Φραντς Κάφκα (επανάληψη μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών)

«Εμείς», του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν (1η Πανευρωπαϊκή παρουσίαση)


Στo πλαίσιo των παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν 2 συμπόσια με τη συμμετοχή γνωστών ερευνητών και θεωρητικών απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αναλυτικότερα οι παραστάσεις:

«Η τριλογία της απo-ανθρωποποίησης»

- Βόυτσεκ, του Γκέοργκ Μπύχνερ

- Στη σωφρονιστική Αποικία, του Φραντς Κάφκα

- Εμείς, του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Ηθοποιοί: Ελεάνα Γεωργούλη, Μελέτης Ηλίας, Δαβίδ Μαλτέζε, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου


ΒΟΥΤΣΕΚ, του Γκέοργκ Μπύχνερ

Μετά την περσινή πρώτη παρουσίασή της στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις (Οκτώβριος 2013-Ιανουάριος 2014), η παράσταση θα επαναληφθεί φέτος, "ανοίγοντας" τη θεατρική περίοδο.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα:  17 Οκτωβρίου 2014


ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ, του Φραντς Κάφκα

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Ομάδα Σημείο Μηδέν το 2009, στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης της Κοραή 4, ενώ μια νέα εκδοχή της παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Πειραιώς 260, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Μέσα Φεβρουαρίου 2015


ΕΜΕΙΣ, του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν

Πρόκειται για την 1η Πανευρωπαϊκή Παρουσίαση του δυστοπικού/φουτουριστικού μυθιστορήματος του Ρώσου συγγραφέα Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν, το οποίο αποτέλεσε κύρια επιρροή για συγγραφείς όπως οι Τζόρτζ Όργουελ και Άλντους Χάξλεϋ.

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Μετά το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις
«Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση»: Παράταση παραστάσεων
25.01.2017 12:48
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει την παράταση της παράστασης του έργου του Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
Βράβευση της Ελεάνας Γεωργούλη  από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών
01.12.2016 10:15
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με χαρά ανακοινώνει πως η «Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» απένειμε, στο πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του θεάτρου στην ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στα έργα «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν που παρουσιάστηκαν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.
Τελευταίες παραστάσεις για το
09.03.2016 13:21
Η παράσταση του έργου του Γιεβγκιέν Ζαμιάτιν, "Εμείς" που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, ολοκληρώνει τον β' κύκλο της επιτυχημένης παρουσίασής της την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.