Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Στα χνάρια του Κουρσάρου Μπαρμπαρόσα.

Ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στην παλιά πόλη των Χανίων με ξεναγούς έξι παιδιά και έναν δαιμόνιο παππού. Μνημεία και μυστήρια από τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας, θάλασσες που τρώγονται με το κουτάλι, πειρατικοί θησαυροί και ο γάντζος του Κοκκινογένη: του περιβόητου Κουρσάρου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα!

Ποια ήταν η σχέση του γεμάτου καλοσύνη Σαλή με τον καπετάν Σήφη; Ποια είναι η θαμμένη εκκλησία και τι θα ανακαλύψουν εκεί τα παιδιά; Τι σχέση μπορεί να έχει το μαύρο κλειδάκι στον λαιμό του παππού με τα σεντούκια των άγριων πειρατών; Θα καταφέρει η παρέα να ξετρυπώσει μυστικά καταχωνιασμένα από τους ανελέητους κουρσάρους;

Μέσα από το βιβλίο που έγραψε με πολύ κέφι ο Σπύρος Πετρουλάκης,  τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία των Χανίων και την πανέμορφη Κρήτη!

O Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από τα οποία κατάγεται. Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά, παίζοντας ούτι, τραγουδώντας, γράφοντας μουσικές και στίχους. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά. Το πρώτο του CD με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών είναι ήδη στα σκαριά.