Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ιωνικές Γιορτές 2014

Ιωνικές Γιορτές 2014

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Νέας Σμύρνης διοργανώνει, και φέτος, ένα από τα πιο πετυχημένα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής στο καταπράσινο Άλσος Νέας Σμύρνης!


Όπως κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών μετατρέπει το Άλσος σε ένα χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες , εκθέσεις και άλλα εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.


Το θερινό θέατρο, το οποίο δημιουργείται στη μέση του Άλσους Νέας Σμύρνης, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, για να φιλοξενήσει το φεστιβάλ, έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει και να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε ποιοτικά μονοπάτια των διαφόρων μορφών τέχνης.

 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο γνωστές θεατρικές παραστάσεις, που αγαπήθηκαν από το κοινό όλο το χειμώνα, όπως τα “Παντρολογήματα” του Γκογκόλ με τον Γιάννη Μπέζο, τη “Μαρία Πενταγιώτισσα” και τη θεατρική επιτυχία της Ελένης Ράντου “Κατάδικος μου”.

 

Το πρόγραμμα των “Ιωνικών Γιορτών”, περιλαμβάνει και όλες τις γνωστές παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας που βρίσκονται σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, όπως τις “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, τους “Πέρσες” του Αισχύλου και τις “Βάκχες” του Ευριπίδη, τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, αλλά και τις δύο φετινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, τον “Ιππόλυτο” και τους “Βάτραχους”. 


 

Φέτος, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδικό θέατρο, εντάσσοντας στο πρόγραμμα κάποιες από τις ποιοτικότερες και πιο ψυχαγωγικές παραγωγές του καλοκαιριού. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν λείπουν και παιδικές παραστάσεις όπως “Οι Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη” από το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, η παράσταση της Κάρμεν ΡουγγέρηΠερσέας και Ανδρομέδα”, η παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου “ Η Κοιμωμένη Ξύπνησε”, αλλά και οι XANAZOO.
 Και αυτό το χρόνο η μουσική παίζει κυρίαρχο ρόλο στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Νέας Σμύρνης, με συναυλίες από τραγουδιστές και μουσικούς που ο κόσμος έχει αγαπήσει. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου , η Αναστασία Μουτσάτσου, οι πρωταγωνιστές του πετυχημένου show “Just the Two of Us”, η Ματούλα Ζαμμάνη, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελος και ο Οδυσσέας Τσάκαλος είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα μας οδηγήσουν σε μαγικά μουσικά ταξίδια.


 

Για πρώτη φορά στα πλαίσια του φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει μια πρωτοποριακή έκθεση video art. Έχοντας ως στόχο την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και τη προώθηση καινούργιων μορφών τέχνης, η έκθεση «Digital Art Collections” θα παρουσιάσει τα έργα 14 πετυχημένων καλλιτεχνών του είδους, επιδιώκοντας να συστήσει στους επισκέπτες αυτή τη νέα μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, η οποία αποτελεί βασικό κομμάτι της τεχνολογικής κουλτούρας και της αστικής και ψηφιακής τέχνης. Οι προβολές των έργων θα γίνονται κάθε μέρα κατά τις βραδινές ώρες σε μία ειδική κατασκευή που θα στηθεί μπροστά  από το χώρο του φεστιβάλ στο Άλσος.


 

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζαντουριάν, “Το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αποτελέσει, για ακόμη μία χρονιά, μια συνέχεια περαιτέρω αναβάθμισης του θεσμού, ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού. Γι' αυτό το λόγο εντάσσουμε πλήθος άλλων δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, συνδυάζοντας διάφορες μορφές έκφρασης τέχνης, με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ.”

Σχετικές ειδήσεις
Ιωνικές γιορτές 2016: 40 νύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης
23.08.2016 12:17
Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.
3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ
05.07.2016 11:26
Το 3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 9 - 10 Ιουλίου 2016 στον συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.
24ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο Σίβηρης
01.07.2016 12:53
Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, θα είναι και φέτος, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το πλέον σημαντικό και ιστορικό πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού για την Β. Ελλάδα.
Γιορτές Ανοιχτού Θέατρου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
29.06.2016 14:22
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 34η χρονιά τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, ένα θεσμό – σταθμό για την τέχνη του θεάτρου, που κάθε καλοκαίρι δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.
VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας»
31.05.2016 14:50
Από 1 έως 7 Ιουνίου 2016 στα πλαίσια του Διασταυρωμένου έτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιεί το VII Διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Λουλούδια της Ρωσίας».