Μετά από 3 χρόνια επιτυχίας, η Χειροτέχνικα εξελίσσεται και εξαπλώνεται. Eκτός από την, καθιερωμένη πια, 3ήμερη διοργάνωση της Αθήνας, που φέτος πραγματοποιείται στις 31/10, 1 & 2/11, στο Σ.Ε.Φ. (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας), η Χειροτέχνικα ταξιδεύει, για πρώτη φορά, σε άλλες 2 πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη (11-12/10) και το Ηράκλειο Κρήτης (22-23/11)!

Η Χειροτέχνικα αποτελεί το, καθιερωμένο πλέον, ετήσιο ραντεβού για τον κόσμο του crafting και του DIY. Στα 3 χρόνια που πραγματοποιείται, πέτυχε να αναδειχθεί στο απόλυτο meeting point, τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου (προμηθευτές υλικών και εργαλείων – καλλιτεχνικά εργαστήρια – επαγγελματικές σχολές μόδας, κοπτικής/ ραπτικής κλπ. – εκδοτικοί οίκοι), όσο και για το ευρύ κοινό που φλερτάρει με την ιδέα της χειροτεχνίας ή έχει ήδη μυηθεί στη γοητεία της. Φαντάζει, άλλωστε, η εποχή που διανύουμε να είναι το ιδανικό έναυσμα για τη στροφή όλο και περισσότερου κόσμου στη δημιουργική ενασχόληση και τη φιλοσοφία του Do-It-Yourself, ως ψυχαγωγική διέξοδο.

Στα 2.000 τ.μ. που καταλαμβάνει στο Σ.Ε.Φ., περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες θα έρθουν και φέτος σε επαφή με τα προϊόντα που αποτελούν την πρώτη ύλη του crafting, είτε για αγορά είτε για ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες τάσεις, ενώ η διοργάνωση τους παρέχει, μέσα από τα workshops και τις παρουσιάσεις που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του 3ημέρου, το ιδανικό πλαίσιο για να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Μετά την αποδοχή κι επιτυχία του εγχειρήματος, η Χειροτέχνικα, ανακοινώνει φέτος την επέκτασή της σε 2 ακόμη πόλεις στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της  Κρήτης. Και προσκαλεί, εκθέτες και crafters, να την αγκαλιάσουν με τη δημιουργική φαντασία και τον ενθουσιασμό που ταιριάζει σε μια γιορτή!



Τα νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα με το ταξίδι της σε 2 νέους προορισμούς, η Χειροτέχνικα φέτος μεγαλώνει και ως προς το περιεχόμενό της, αφού για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από 3 βασικές ενότητες της χειροτεχνίας:

Εργόχειρο (πλέξιμο, κέντημα, ραπτική κλπ.)
Hobby (κόσμημα, ζωγραφική, decoupage, χαρτί, ψηφιδωτό, βιτρώ, κερί, σαπούνι, κεραμική κλπ.)
DIY & Κήπος (μαστορέματα, ξύλο, χρώματα, εργαλεία, φυτώρια κλπ.)

Επισκεφτείτε το  www.xeirotexnika.gr για να δείτε ανά περιοχή τα περίπτερα που συμμετέχουν στη Χειροτέχνικα 2014! Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει!

Την διοργάνωση της Χειροτέχνικα υπογράφει το Ftiaxto.gr