Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα παραμύθια του κόσμου, στο Θέατρο Δεξαμενής

Τα παραμύθια του κόσμου, στο Θέατρο Δεξαμενής

Η «Μικρή Σκηνή» της Οικογένειας Σοφιανού, θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου από τη σειρά «Τα παραμύθια του Κόσμου» τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί.


Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου ένας αυτοκράτορας ακούει ένα αηδόνι στον κήπο του…


Όλα ξεκινούν λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπου όλοι στο σπίτι προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στην ακαταστασία των διακοπών και να ετοιμαστούν για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.


Έτσι, δεν έχει κανείς χρόνο να ασχοληθεί με τον μικρό σκύλο Παταπούφ, που θα’ θελε κι αυτός να πάει σχολείο ή έστω να μάθει να διαβάζει.


Κι επειδή κανείς δεν φαίνεται να του δίνει σημασία αποφασίζει να βρει ένα δικό του βιβλίο. Το βρίσκει στα σκουπίδια της γειτονιάς και το σέρνει σπίτι… χωρίς να ξέρει πως είναι το γνωστό ‘μαγικό’ βιβλίο με τα Παραμύθια…


Και μια αστεία περιπέτεια για όλη την παρέα ξεκινάει …τη στιγμή που το ανοίγει και μεταμορφώνει όλο το σπίτι.


Μια παράσταση σε τρία επίπεδα με πολλά απρόοπτα και γέλιο που συνδυάζει την ποιοτική ψυχαγωγία με σύγχρονες τεχνικές παρουσίασης, χωρίς να χάνεται η μαγεία του παραμυθιού και το μήνυμα της κεντρικής ιστορίας, που είναι «η αληθινή αγάπη δεν χρειάζεται στολίδια για να κάνει …ακόμη και θαύματα».


Κείμενο – προσαρμογή: Ήβη Σοφιανού
Σκηνοθεσία: Φαίδων Σοφιανός
Κούκλες: Δήμος & Μπριγκίτε Σοφιανού
Επεξεργασία μαγνητοσκοπημένου υλικού: Ήβη Σοφιανού – Γιώργος Φωτεινάκης
Ηχητική επιμέλεια: Γιώργος Αντωνέας
Παραγωγή: MABRIDA - «ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ» το κουκλοθέατρο της οικογένειας Σοφιανού

Σχετικές ειδήσεις
Τα
19.10.2016 10:10
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου σας περιμένουμε στο Bobos Arts Festival στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να μας αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια.
Παρέα με τα παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
11.10.2016 12:27
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα, με τίτλο «Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη», για παιδιά από 3 έως 7 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Παραμύθια των παραμυθάδων - Δημήτρης Β. Προύσαλης
18.08.2016 10:10
Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Παραμύθια των παραμυθάδων του Δημήτρη Β. Προύσαλη.
Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας σε μετάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο!
08.06.2016 15:40
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας, παρουσιάζει «Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», μια σειρά παραμυθιών για παιδιά προσχολικής και όχι μόνο ηλικίας. Τα παραμύθια γράφουν, δραματοποιούν και ηχογραφούν μαθητές της Σχολής στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφιλοκερδώς.
Το Δωμάτιο με τα Παραμύθια στο Θέατρο ΠΚ
03.06.2016 10:31
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 το Θέατρο ΠΚ μας προσκαλεί στην παράσταση Το Δωμάτιο με τα Παραμύθια.