Από τις εκδόσεις Κέδρος, κυκλοφορεί το βιβλίο του Ντέβιν Μπράουν με τίτλο, Μαθήματα ζωής από το Χόμπιτ, σε μετάφραση του Κώστα Καλτσά.

Γενιές αναγνωστών αγάπησαν και εξακολουθούν να αγαπούν το Χόμπιτ. Ο Ντέβιν Μπράουν εξερευνά τις ιδέες και τα μοτίβα που συγκροτούν τη διαχρονική ιστορία του Τόλκιν, παρουσιάζοντας μια σειρά από μαθήματα ζωής για την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια και την επιμονή – μαθήματα πολύτιμα σαν χρυσό δαχτυλίδι.

Ανακαλύψτε αυτές − και πολλές ακόμα − μεγάλες αλήθειες μέσα από το ταξίδι του Μπίλμπο, χωρίς να κινδυνεύσετε να σας φάει κάποιος δράκος:

Όταν σου χτυπήσει την πόρτα η περιπέτεια, άνοιξέ της.

(Ακόμα κι αν σε κάνει να καθυστερήσεις για το δείπνο σου).

Να είσαι εκεί για τους φίλους σου.

(Κάποιος είναι εκεί για σένα).

 Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό,τι χρυσό δεν λάμπει πάντα.

(Μάλιστα oι αληθινoί θησαυρoί της ζωής εκ πρώτης όψεως δεν μoιάζoυν εντυπωσιακoί).

Βρες τη μαγεία παντού γύρω σου.

(Ακόμα κι αν δεν είσαι μάγος).

Ένα βιβλίο που διαθέτει τη γοητεία χόμπιτ και τη σοφία μάγου.

Ο Ντέβιν Μπράουν ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και ζει στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Είναι καθηγητής Aγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ashbury, όπου παραδίδει και έναν κύκλο μαθημάτων ειδικά για τους Τόλκιν και Λιούις. Συμμετέχει επίσης ενεργά στο πρόγραμμα υποτροφιών Lilly Endowment Community Scholarship Program. Έχει παρουσιάσει εργασίες του για τους Κ. Σ. Λιούις και Τζ. Τζ. Ρ. Τόλκιν σε συνέδρια στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα δοκίμια γι’ αυτούς, μεταξύ άλλων στα CSLewis.com και BeliefNet.com. Έργα του: The Christian World of The Hobbit (2012), Inside The Voyage of the Dawn Treader (2010), Inside Prince Caspian (2008) και Inside Narnia (2005).