Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Χοροθέατρο Ροές στην Οδησσό

Το Χοροθέατρο Ροές στην Οδησσό

Το Χοροθέατρο Ροές συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Οδησσό, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο ανακαινισμένο ιστορικό θέατρο της Οδησσού.


Η συμμετοχή του Χοροθεάτρου Ροές στις εκδηλώσεις πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.


Οι Ροές θα παρουσιάσουν ένα χοροθεατρικό θέαμα αφιερωμένο στην εθνική αφύπνιση του ’21 και στους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της παροικίας της Οδησσού, με τίτλο Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα. Η παράσταση , που αντλεί από θεμελιώδη ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής γραμματείας, είναι ένα σύνθετο δρώμενο, που περιλαμβάνει χορό, δραματοποιημένα μέρη και απαγγελίες ποίησης στα ελληνικά και στα ρωσικά.


Η δραματουργική επιμέλεια των κειμένων είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, ενώ η σκηνοθεσία και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.


Τους δύο βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Χλόη Μάντζαρη. Συμμετέχουν οι χορευτές Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ταουλάντ Φέρα, Νταϊάνα Γκάσμαν, Νώντας Δαμόπουλος, Έλενα Κέκκου, Ταντέου Λίζενφελντ, Γιώργος Πελαγίας και Έλλη Αβραάμ-Ρέπα.

Σχετικές ειδήσεις
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Relic, του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Θέατρο Ροές
06.04.2016 12:16
Πριν πετάξουν για το Παρίσι προσκεκλημένοι του Théâtre de la Ville, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του OSMOSIS, παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλειά —RELIC— στο Θέατρο Ροές (Rēs Ratio Network) για ένα μόνο Δευτερότριτο (11 & 12 Απριλίου 2016 στις 21.00).
Το Οpus του Χρήστου Παπαδόπουλου για δύο ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα
10.03.2016 10:57
Δύο επιπλέον παραστάσεις του «OPUS» του Χρήστου Παπαδόπουλου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο ΠΟΡΤΑ.