Η Feelgood παρουσιάζει την ταινία του James Gunn, Οι Φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy), από τις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στους κινηματογράφους σε 3D!

Το σύμπαν της Marvel είναι αποδεδειγμένα μαγευτικό, γεμάτο ηρωικές καταστάσεις, έπη και κατορθώματα. Φανταστείτε τι γίνεται όταν ανοίγουν νέα κεφάλαια, έρχονται στο προσκήνιο νέοι χαρακτήρες και ξεδιπλώνονται νέες πτυχές του αστείρευτου αυτού κόσμου. Μετά τον Iron Man, τον Thor, τον Captain America και τους Εκδικητές, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε μια καινούργια ομάδα.
 

Κυρίες και κύριοι, ας υποδεχτούμε τους Φύλακες του Γαλαξία. Ο σκηνοθέτης James Gunn (Slither, Super) έχοντας στη διάθεσή του ένα διαστημικό καστ ηθοποιών (Chris Pratt, Benicio Del Toro, Vin Diesel, Bradley Cooper) μάς βάζει σε τροχιά και μάς ταξιδεύει σε έναν άλλο πλανήτη, όπου θα γνωρίσουμε νέους χαρακτήρες, καλούς και κακούς. Ο στόχος, όμως, παραμένει ο ίδιος: η σωτηρία ολόκληρου του γαλαξία.  

Σύνοψη

Ο Peter Quill, ένας αυθάδης τυχοδιώκτης, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αδυσώπητου κυνηγητού όταν κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα, την οποία εποφθαλμιά ο πανίσχυρος κακός Ronan. Προκειμένου να γλιτώσει, αναγκάζεται να συμμαχήσει με ένα μάτσο απροσάρμοστους- τον Rocket, ένα οπλισμένο ρακούν, τον Groot, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την ολέθρια και αινιγματική Gamora και τον διψασμένο για εκδίκηση Drax. Η απειλητική δύναμη της ουράνιας σφαίρας και το κακό που μπορεί να επιφέρει στο σύμπαν, απαιτεί την άμεση συσπείρωση αυτής της ομάδας άσχετων μεταξύ τους ηρώων.

Από τα κόμικς στην οθόνη.

Οι Φύλακες του Γαλαξία δημιουργήθηκαν το 1969 από τους Arnold Drake και Gene Colan. Παρουσιάστηκαν σαν μια ομάδα ηρώων του 31ου αιώνα που ο καθένας ήταν ο μοναδικός του είδους στο οποίο ανήκει. Η ιδέα να μεταφερθεί αυτή η παρέα στην οθόνη ήταν η αφορμή να γνωρίσουμε και έναν άλλο κόσμο της Marvel, την ίδια χρονική περίοδο με αυτή των Εκδικητών. Κοινά χαρακτηριστικά και των δύο: Έλκουν τους κακούς σαν πανίσχυροι μαγνήτες και όταν κάποιος τους στριμώξει πετάνε έξυπνες ατάκες. Αυτά που διακυβεύονται και εδώ είναι πολλά, αφού και στις δύο περιπτώσεις τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρου του γαλαξία.   

Στόχος των παραγωγών ήταν να πετύχουν τις σωστές αναλογίες δράσης, συναισθήματος και χιούμορ. Με γνώμονα αυτά τα τρία στοιχεία έγινε και η επιλογή του σκηνοθέτη. Ο παραγωγός Kevin Feige σχολιάζει: “Ήταν σημαντικό να βρούμε έναν σκηνοθέτη που να έχει όραμα και να μπορεί να ζωντανέψει τους χαρακτήρες σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Καταλήξαμε στον James Gunn γιατί πιστεύουμε ότι διαθέτει αυτές τις ικανότητες”.

Ο James Gunn μετά τη συνάντησή του με τον Kevin Feige ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος. «Μπορούσα να κάνω εικόνα ολόκληρη την ταινία μες στο μυαλό μου» σχολιάζει. “Είχαμε μεγάλη ελευθερία να κινηθούμε, αφού οι Φύλακες του Γαλαξία δεν είναι τόσο διάσημοι όσο π.χ. οι Εκδικητές. Έτσι, μπορούσαμε να μεταφέρουμε τους χαρακτήρες στην οθόνη, χωρίς να ανησυχούμε αν το κοινό θα έχει κάποιες διαφορετικές προσδοκίες” καταλήγει.

http://marvel.com/guardians

 
Σκηνοθεσία: James Gunn
Σενάριο: James Gunn, Nicole Perlman, Dan Abnett, Andy Lanning
Παίζουν: Chris Pratt, Lee Pace, Zoe Saldana, Karen Gillan, Dave Bautista, Benicio Del Toro, Djimon Hounsou, Bradley Cooper (φωνή), Vin Diesel (φωνή)
Παραγωγοί: Victoria Alonso, Louis D’Esposito, Kevin Feige, Alan Fine