Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εικόνες της ζωής μου: έκθεση του Λευτέρη Κορωνιού στο Μέγαρο Γκύζη

Εικόνες της ζωής μου: έκθεση του Λευτέρη Κορωνιού στο Μέγαρο Γκύζη

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου, αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014, εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη, στα Φηρά Σαντορίνης, η ατομική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Κορωνιού με τίτλο “Εικόνες της ζωής μου”, που είναι και η πρώτη ατομική του έκθεση στο νησί της καταγωγής του.


Ο 65χρονος Σαντορινιός αυτοδίδακτος ζωγράφος ανήκει στην κατηγορία των naif λαϊκών καλλιτεχνών, έχοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπική γραφή και τεχνοτροπία στα έργα του. Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που ζωγραφίζει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες από μια απαράμιλλη εσωτερική ευαισθησία για όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωή του (εργάσθηκε ως υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος) και περιστρέφονται γύρω από τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, αφού αισθάνθηκε την ανάγκη να μεταβάλλει σε εικόνα όλα τα βιώματα του. Οδηγούμενος από το ένστικτό του, ζωγραφίζει με δική του τεχνοτροπία λάδια, ξύλο, ακουαρέλες και ψηφίδες από καπλαμά. Ο Λευτέρης Κορωνιός καλλιέργησε αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς και με λαμπερά έντονα χρώματα μας δίνει κυρίως θέματα όπως οι νησιώτικες σκηνές, τα ψαροκάϊκα και τα σκάφη, οι ναύτες και οι λιμενικοί από τον τόπο του, τη Σαντορίνη.


Ο Λ. Κορωνιός είχε λάβει μέρος στην Τζιά σε δύο ομαδικές εκθέσεις, μια από τις οποίες ήταν τα «Σιμωνίδεια 1984», όπου εξέθεσε έργα του μαζί με τους Μιγάδη, Φασιανό και Ψυχοπαίδη.


Η παρουσίαση στο Μέγαρο Γκύζη ενός συνόλου ζωγραφικών έργων των τελευταίων 25 ετών του Λευτέρη Κορωνιού δίνει την ευκαιρία σε αυτόν που θα τα δει να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εκφραστικό του ιδίωμα και τη δημιουργία του, για τη συνεισφορά του εν τέλει στο χώρο της τέχνης.


Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου , Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 16:25
Το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη εγκαινιάζει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου, με τίτλο Από τον Kάμπο της Σύρου στη Σαντορίνη.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.