Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Φέρντιναντ φον Σίραχ με τίτλο «Έγκλημα» σε μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα.

Ο Φέρντιναντ φον Σίραχ συναναστρέφεται καθημερινά λόγω επαγγέλματος ανθρώπους που έχουν διαπράξει ή έχουν ζήσει κάτι ακραίο. Το πιο τερατώδες είναι γι’ αυτόν μια φυσιολογική περίπτωση. Εκπροσωπεί αθώους που έχουν έρθει σε σύγκρουση με τον νόμο αλλά και σεσημασμένους εγκληματίες. Αυτών των ανθρώπων τις ιστορίες αφηγείται – λακωνικά όπως ένας Ραίημοντ Κάρβερ και ακριβώς γι’ αυτό με ασύλληπτη δύναμη.

Ο Τζιμ Τζάρμους είπε κάποτε ότι θα προτιμούσε να γυρίσει μια ταινία για έναν άνθρωπο που πάει περίπατο με τον σκύλο του παρά για τον αυτοκράτορα της Κίνας. Κι εγώ επίσης. Γράφω για ποινικές δίκες –ήμουν συνήγορος σε περισσότερες από επτακόσιες–, αλλά στην ουσία γράφω για τον άνθρωπο, για την αποτυχία, για την ενοχή, για το μεγαλείο του.

Οι συλλογές διηγημάτων Έγκλημα και Ενοχή, και το μυθιστόρημα Υπόθεση Κολλίνι, έγιναν διεθνή bestseller. Πούλησαν εκατομύρια αντίτυπα και κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από 35 χώρες.

Ο Φέρντιναντ φον Σίραχ γεννήθηκε το 1947. Εργάζεται στο Βερολίνο ως δικηγόρος, κυρίως υπεράσπισης, και συγγραφέας. Οι συλλογές διη­γημάτων του Έγκλημα και Ενοχή, καθώς και το πρώτο του μυθιστόρημα Η υπόθεση Κολλίνι, έγιναν διεθνή bestseller. Οι μεταφράσεις τους κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από 35 χώρες. Ο Σίραχ τιμήθηκε με το Βραβείο Κλάιστ και άλλα λογοτεχνικά βραβεία. Το Έγκλημα παρουσιάστηκε ως σειρά στη γερμανική κρατική τηλεόραση (ZDF), ενώ η Ενοχή πρόκειται να γίνει σύντομα κινηματογραφική ταινία.