Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άσκηση για φόνο, του Victor Cahn στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Άσκηση για φόνο, του Victor Cahn στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει την νέα σεζόν 2014 - 2015 το έργο του Victor Cahn, με τίτλο Άσκηση για φόνο, ένα έργο σκοτεινού ανελέητου χιούμορ.


Ο Έντριαν, γοητευτικός τυχοδιώκτης και πρωταθλητής στο σκάκι,απολαμβάνει τον, πλούσιο γάμο του με την μεγαλύτερή του,αλλά ακόμη σέξυ, Τζάνις,πρώην μοντέλο και νυν ιδιοκτήτρια γιγαντιαίας αλυσίδας γυμναστηρίων. Όσο ο ένας δεν χώνεται στα πόδια του άλλου,όλα στη σχέση τους μοιάζουν ρόδινα. Σχεδόν...

Μέ την εμφάνιση της Έιμυ, νεαρής «ρεπόρτερ» μέ σκοτεινό παρελθόν και ακόμη πιο σκοτεινό παρόν,μπαίνει σε κίνηση ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων, σχεδίων δολοφονίας και ανατροπών και ξεκινάει μια αστεία παρτίδα φονικού σκακιού όπου ο καθένας από τους τρείς ήρωες έχει σοβαρό λόγο να επιθυμεί ή να χρειάζεται την εξόντωση του ενός  ή και των δύο άλλων. Τα τρία πρόσωπα της παρτίδας δεν έχουν αναστολές.

Τά ψέματα και τό διπλό παιχνίδι μαζί μέ τον ψυχρό (και  αστραπιαίο) υπολογισμό της κάθε κίνησης είναι για τον καθένα ο μόνος  τρόπος επικράτησης.

Το γέλιο δίνει τη θέση του στην ανατριχίλα. Αυτό που μοιάζει με παιχνίδι γρήγορα γίνεται εφιάλτης. Και, τότε, ολα συμβαίνουν στ’αλήθεια...


Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαμλόγλου
Σκηνικά: Aιμιλία Κακουριώτη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Γιάννης Πλαστήρας

Αυτή η παράσταση στα πλαίσια της ενότητας NOIR ανατέθηκε από το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ στην ομάδα SQUARE THEATRE COMPANY μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία με την εξαιρετική παράσταση CAMILE CLAUDEL: MUDNESS.

Στήν ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ παίζουν μέ σειρά εμφάνισης οι:

Έντριαν Μπόναμ: Γιάννης Λασπιάς
Έιμυ Κόρτλαντ: Δάφνη Μανούσου
Τζάνις Μπλέϊκ: Ιωάννα Σταυροπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Ο ένατος γάμος της γηραιάς κυρίας, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
23.02.2017 15:14
Το θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 το έργο της Λείας Βιτάλη «Ο ένατος γάμος της γηραιάς Κυρίας» σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη και τη Σοφία Σεϊρλή στο ρόλο της Κλάρα Τσαχανασιάν.
06.02.2017 16:12
Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει, σε πανελλήνια πρώτη, την μουσική κωμωδία του Ινδού συγγραφέα Rudra Alwar «Με κάρυ και κύμινο» από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.
Την λένε Εύα..., για 2η σεζόν στο Αγγέλων Βήμα
21.09.2016 11:48
Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα φιλοξενεί για 2η σεζόν το έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη, Την λένε Εύα.
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
29.02.2016 15:00
Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.