Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θάνατος και ο Αγρότης του Γιόχαν Φον Τεπλ στο Faust

Ο Θάνατος και ο Αγρότης του Γιόχαν Φον Τεπλ στο Faust

Με ένα υπαρξιακό ταξίδι στη μεσαιωνική Βοημία συνεχίζει φέτος τις μεταφυσικές του ανησυχίες το ΦΑΟΥΣΤ. Από τις 23 Ιανουαρίου και για 30 μόνο παραστάσεις θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο "Ο Θάνατος και ο Αγρότης" του Γιόχαν Φον Τεπλ, σε μετάφραση-προσαρμογή Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη , η οποία μαζί με τον Αλέκο Συσσοβίτη κρατούν και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου.


Γραμμένο το 1400 και με πολλαπλές μεταφράσεις και παρουσιάσεις από τότε σε όλη την Ευρώπη (με πιο πρόσφατη αυτή στο Λονδίνο το 2002), "Ο Θάνατος και ο Αγρότης" αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προαναγεννησιακά κείμενα, όπου με λυρισμό, ακρίβεια, χιούμορ και συγκίνηση, ο Άνθρωπος τίθεται ευθέως αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στον έρωτα, τη δημιουργία, την τέχνη και την επιστήμη. Κι ο Θάνατος όμως έχει τα δικά του ισχυρά επιχειρήματα: το προσωρινό φέρνει την ισορροπία, η νομοτέλεια την δικαιοσύνη. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Άνθρωπο να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω της Φύσης; Ποιος δίκαιος Νόμος μπορεί να επιτρέψει την αλαζονεία, τη βουλιμία και τις διακρίσεις; Ποιος τελικά θα υπερισχύσει σε αυτή την αντιδικία;


Σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη
Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη & Αλέκος Συσσοβίτης

Σχετικές ειδήσεις
Lebensraum - Ζωτικός Χώρος: παράσταση στο Faust
02.02.2017 16:17
Για έναν ακόμη μήνα συνεχίζονται οι παραστάσεις του Lebensraum – Ζωτικός Χώρος του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου, στην θεατρική σκηνή του Faust.
Ο Amazing Dio και τα Mind Games στο Faust
29.12.2016 11:53
Γέλιο, μαγεία και μυστήριο στην πιο ανατρεπτική παράσταση της Αθήνας. Ο Amazing Dio και τα MIND GAMES, μετά την επιτυχία τους στο El Convento Del Arte και το Passport Κεραμεικός έρχονται για 4 μοναδικές παραστάσεις στο FAUST! 
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Κραυγή, του Τένεσι Ουϊλλιαμς: ξανά στο Faust για λίγες παραστάσεις
07.09.2016 10:57
Επαναλαμβάνεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και μόνο για λίγες παραστάσεις η Κραυγή του Τένεσι Ουϊλλιαμς που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο Faust σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου.
Ο θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο
15.03.2016 15:43
Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλλερ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.