Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο

Τρεις ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο

Τρεις ελληνικές παραγωγές συμμετέχουν στο 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο, που ξεκίνησε στις 15 και θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου.


Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετέχει η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα με τίτλο A BLAST, η οποία έκανε πρεμιέρα στο διεθνές φεστιβάλ του Λοκάρνο. Στην ταινία παρακολουθούμε τη Μαρία, η οποία, μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος και υπεύθυνη κόρη. Στην προσπάθειά της να ξαναπάρει πίσω τη ζωή της, είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Το σενάριο ανήκει στον Σύλλα Τζουμέρκα και την Γιούλα Μπούνταλη. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Κέντρου Κινηματογράφου της Ολλανδίας, καθώς και των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας – Βεστφαλίας, τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE και την υποστήριξη των προγραμμάτων Media και Eurimages.


Στην κατηγορία IN FOCUS θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία MISS VIOLENCE του Αλέξανδρου Αβρανά, που αφηγείται μία ιστορία αποδόμησης της σύγχρονης οικογένειας και περιγράφει τις σχέσεις βίας και εξουσίας μεταξύ των μελών της. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο και Αλέξανδρο Αβρανά, εκτελεστή παραγωγό τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


Επίσης, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους WASHINGTONIA σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, συμμετέχει στο πρόγραμμα European Shorts 2. Η παραγωγή της ταινίας, η οποία πραγματοποιήθηκε και προβλήθηκε στο πλαίσιο του 3ου  Athens Open Air Film Festival  2013, ανήκει στους Γιώργο Ζώη, Άρτεμη Παπακού και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. H Washingtonia ξεκινάει όταν η καρδιά της καμηλοπάρδαλης δεν μπορεί πια να ακουστεί. Είναι το άλλο όνομα της Αθήνας, ένας τόπος όπου οι άνθρωποι και τα ζώα χάνουν το μυαλό τους. H Washingtonia είναι ο μόνος φοίνικας που το κόκκινο σκαθάρι δεν τρώει την καρδιά του γιατί η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές.


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο ξεκίνησε το 1995 και αποτελεί σήμερα ένα φεστιβάλ που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αναγνωρίζεται τόσο από τους επαγγελματίες του κινηματογράφου και το ευρύτερο κοινό ως το κορυφαίο φεστιβάλ κινηματογράφου στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τις ταινίες και το ταλέντο της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Οι νικητές του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
12.09.2016 15:38
Η ταινία The Woman Who Left, το ασπρόμαυρο φιλμ του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Lav Diaz, είναι η μεγάλη νικήτρια στην 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η οποία απέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.