Η Νεράιδα, η παράσταση που ανεβαίνει με επιτυχία από την ομάδα naan, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, παίρνει παράταση για δύο ακόμα παραστάσεις.

Η παράσταση συγκεκριμένα θα παιχτεί στις 19, 20, 21, 22, 24 Αυγούστου 2014.

 
 «…Σαν όνειρο παράξενο, σαν παραμύθι αφού όλα έγιναν τότε… σε μια εποχή που οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι άγγελοι ήταν ακόμα ορατοί και οι άνθρωποι αρρώσταιναν και πέθαιναν, ξεχνούσαν να ζουν… Μια νεράιδα κόρη του νεραϊδόκοσμου ερωτεύτηκε έναν κοινό θνητό, έναν ιππότη…».

Στο μαγευτικό περιβάλλον της Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσα από την παράσταση  Η Νεράιδα που σκηνοθέτησε η Φρόσω Λύτρα, νεράιδες και ιππότες ζωντανεύουν σ’ ένα παραμύθι για μεγάλους. Ένα ιδιαίτερο θεατρικό – εικαστικό γεγονός σ’ ένα χώρο μοναδικού φυσικού κάλλους.

Πρόκειται για το ονειρόδραμα του Ζαν Ζιρωντού, γραμμένο το 1938 εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος  αποκόπηκε από τη ποιητική και πνευματική του διάσταση. Σήμερα που η σύγχρονη αντιστοιχία του πολέμου μεταφράζεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την πραγματική του φύση.

Για τη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα η επαφή με αυτό το έργο έγινε το 2004 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας σε διασκευή Μαρίας Κυριάκη. Δέκα χρόνια  μετά, η ίδια, μαζί με την ομάδα «naan», επιχειρεί να ανεβάσει το έργο με διαφορετική οπτική τοποθετώντας τη δράση στον οικείο τόπο του, σε ένα φυσικό τοπίο, στο ονειρικό περιβάλλον της λίμνης.

Η καινούρια  διασκευή του κειμένου είναι της Ζέτης Φίτσιου και είναι βασισμένη στο κείμενο της Μαρίας Κυριάκη.      

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Βασισμένο στο έργο του Ζαν Ζιρωντού ‘Οντίν’
Διασκευή: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Εικαστικοί καλλιτέχνες: Βασίλης Πέρρος & Έλενα Παπαδημητρίου
Μουσική: Αλέξανδρος Χρηστάρας & Μιχάλης Νιβολιανίτης (DNA)
Στίχοι Τραγουδιών: Φωτεινή Λαμπρίδη
Ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου
Σχεδιασμός κοσμημάτων: Christina Brampti
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Χορογραφία: Σοφία Μιχαήλ
Μακιγιάζ & Φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Χαραλαμπούδη
Κατασκευή Σκηνικού: Παναγιώτης Λαζαρίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Έβελυν Τρύφων – Πιτούλη
Executive Producer: Παναγιώτης Τρύφων
Παραγωγή: Ομάδα «naan»,  θέατρο Badminton

Πρωταγωνιστούν:
Βασιλική Τρουφάκου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Ράμος, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Τσιάλος, Νάντια Μαργαρίτη, Νικόλαος Ζιάζιαρης,  Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Χαραλαμπούδη
 
Χορεύουν: Σταυριάνα Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδη
Τραγούδι: Νικόλαος Ζιάζιαρης