Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός: ομιλία του Κώστα Τσόκλη στην Τήνο

Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός: ομιλία του Κώστα Τσόκλη στην Τήνο

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 20:00, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτσιμού στην Τήνο μας προσκαλεί στην ομιλία του εικαστικού Κώστα Τσόκλη με θέμα Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός.


Μια ομάδα ανθρώπων της Τέχνης, προσπαθεί, χρόνια τώρα, μέσα από ποικίλες δράσεις να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Τήνου σχετικά με την αναγκαιότητα της Τέχνης στη ζωή μας. Ανάμεσά τους και ο μεγάλος εικαστικός Κώστας Τσόκλης, ο οποίος θα μιλήσει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, για τη σχέση της Φύσης με την Τέχνη ή με άλλα λόγια, όπως λέει ο ίδιος, για τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.


Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γιαν. Χαλεπά στον δεύτερο όροφο του μεγάρου, με την προσδοκία ότι η αύρα που δημιουργούν τα έργα του Χαλεπά θα αποτελέσει έναν θετικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των ήδη διαμορφωμένων ιδεών που έχουν οι ακροατές και των προτάσεων που θα κάνει ο καλλιτέχνης, τιμώντας έτσι τον μεγάλο Τήνιο δημιουργό.


Λόγω του χώρου και για την ασφάλεια των έργων Χαλεπά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο στον 2ο όροφο. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας από αναμετάδοση στη συνεδριακή αίθουσα του Ι.ΤΗ.Π.


Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Τριανταφύλλου

Σχετικές ειδήσεις
Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση
30.11.2016 12:32
Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος».
kinono_1: Το Μηδέν ταξιδεύει στην Τήνο!
10.08.2016 13:48
Το Μηδέν συμμετέχει στο Kinono_1_Tinos Art Gathering με μια επιλογή έργων βίντεο στην κεντρική εικαστική έκθεση και 2 ενότητες βιντεοτέχνης που θα προβληθούν στις 16 Αυγούστου 2016, 20:00, Meeting Point, Χώρα Τήνου.
Man on the full moon @ Bios
15.07.2016 16:12
Σας καλούμε στην Ταράτσα Μπάιος την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, για να θαυμάσουμε την πανσέληνο του Ιούλη μιας και είναι η 47η επέτειος από την ημέρα που ο Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην σελήνη.
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.
Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: Συζήτηση στο Megaron Plus
02.06.2016 14:13
Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» του Megaron Plus ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7 το βράδυ, με τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, τον Μηνά Καφάτο, τον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου που συμμετέχουν στη συζήτηση «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία».