Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός: ομιλία του Κώστα Τσόκλη στην Τήνο

Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός: ομιλία του Κώστα Τσόκλη στην Τήνο

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 20:00, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτσιμού στην Τήνο μας προσκαλεί στην ομιλία του εικαστικού Κώστα Τσόκλη με θέμα Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός.


Μια ομάδα ανθρώπων της Τέχνης, προσπαθεί, χρόνια τώρα, μέσα από ποικίλες δράσεις να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Τήνου σχετικά με την αναγκαιότητα της Τέχνης στη ζωή μας. Ανάμεσά τους και ο μεγάλος εικαστικός Κώστας Τσόκλης, ο οποίος θα μιλήσει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, για τη σχέση της Φύσης με την Τέχνη ή με άλλα λόγια, όπως λέει ο ίδιος, για τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.


Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γιαν. Χαλεπά στον δεύτερο όροφο του μεγάρου, με την προσδοκία ότι η αύρα που δημιουργούν τα έργα του Χαλεπά θα αποτελέσει έναν θετικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των ήδη διαμορφωμένων ιδεών που έχουν οι ακροατές και των προτάσεων που θα κάνει ο καλλιτέχνης, τιμώντας έτσι τον μεγάλο Τήνιο δημιουργό.


Λόγω του χώρου και για την ασφάλεια των έργων Χαλεπά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο στον 2ο όροφο. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας από αναμετάδοση στη συνεδριακή αίθουσα του Ι.ΤΗ.Π.


Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Τριανταφύλλου

Σχετικές ειδήσεις
Η έκθεση «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης
13.02.2017 12:53
Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και διαρκεί έως τις 17 Μαρτίου.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος: Έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση
30.11.2016 12:32
Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος».
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.
Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: Συζήτηση στο Megaron Plus
02.06.2016 14:13
Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» του Megaron Plus ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7 το βράδυ, με τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, τον Μηνά Καφάτο, τον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου που συμμετέχουν στη συζήτηση «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία».