Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό ταξίδι στα χνάρια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Κρήτη

Μουσικό ταξίδι στα χνάρια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Κρήτη

Ένα μουσικό ταξίδι στα χνάρια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων στο Νεώριο Μόρο με τους Μιχάλη Χόιπελ (βιολοντσέλο), Μανώλη Αναστασάκη (κιθάρα) και Μιχάλη Αεράκη (απαγγελία κειμένων).


Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού Δομίνικου Θεοτοκόπουλου δυο νέοι, καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες , ο Μιχάλης Χόιπελ (βιολοντσέλο) και ο Μανώλης Αναστασάκης (κιθάρα) συμπράττουν εξερευνώντας τη δική τους σχέση με το μεγάλο ζωγράφο. Το πρόγραμμα της συναυλίας παραμένει πιστό στο ταξίδι του μεγάλου ζωγράφου παρουσιάζοντας συνθέσεις από τις τρεις χώρες στις οποίες έζησε (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία). Παράλληλα η μουσική παραμένει πιστή και στο πρωτοποριακό πνεύμα του Θεοτοκόπουλου παρουσιάζοντας 2 έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.


Οι δυο νέοι μουσικοί θεωρούν τον Γκρέκο ως έναν οδηγό για τη δική τους καλλιτεχνική πορεία. Η κοινή καταγωγή καθώς και ο ξενιτεμός για την αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελούν τα πρώτα συγγενικά στοιχεία. Πέρα από αυτά ομως ο Γκρέκο γίνεται ένα σύμβολο για την ελευθερία του ανθρώπινου πνεύματος που ξεπερνά όλα τα όρια.

Σχετικές ειδήσεις
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
24.01.2017 16:14
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Μ' αρέσει να ζω».
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
05.12.2016 13:34
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Έτσι μ' αρέσει να ζω».
Οι Μαρσύας live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
22.11.2016 16:32
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 26 Νοεμβρίου στο Γυάλινο – Up Stage σε ένα μουσικό ταξίδι όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά και όχι μόνο.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".