Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Χορού με τον Γιάννη Καρούνη στο CUMANA dance

Σεμινάριο Χορού με τον Γιάννη Καρούνη στο CUMANA dance

Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη, είναι ο τίτλος του σεμιναρίου χορού που θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Καρούνης στο CUMANA dance στο Γκάζι, από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2014.


Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική - Προσωπικότητα.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, σπουδαστές χορού, σε παιδιά που προετοιμάζονται για τις επαγγελματικές σχολές χορού και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.


Ο Γιάννης Καρούνης επιδιώκει τη συνύπαρξη ανθρώπων, με κοινό κώδικα επικοινωνίας την κίνηση. Αντιλαμβάνεται το χορό σαν ένα μέσο προβολής και έκθεσης συναισθημάτων, όπου το σώμα οδηγείται σε ένα ταξίδι, που σκοπός του είναι η διαδρομή. Mετά την αποφοίτησή του από την Ανωτέρη Επαγγελματική Σχολή «Νίκης Κονταξάκη» (2000), συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος, στο Jacobs Pillow Dance School (Μασσαχουσέτη, Αμερική, 2002). Ενώ, το 1998 είχε υπάρξει ως ακροατής στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ).

Είναι ιδρυτικό μέλος του Athens Video Dance Project, του Dancetheater.gr του with2feet Dance festival του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ) και της ομάδας χορού Saltator.

Μερικά από τα έργα του: Nature, Near,Daylight, Ακατάλληλα πρόσωπα-Ρακοσυλλέκτες, Εφτάπετρο, Orbital.

Συνεργάστηκε ως χορευτής με πολλές ομάδες και φεστιβάλ, όπως: Ε.Λ.Σ, Φεστιβάλ Αθηνών, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού - Κορέα-Σεούλ, στο XVII Festival International de Danza Contemporanea (Μεξικό),
Hellenic Dance Company.

Από το 2002-2013 έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και στούντιο χορού, διδάσκοντας σεμινάρια σύγχρονου χορού, partnering και αυτοσχεδιασμό.
Ενδεικτικα: Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Cumana Studio, Studio Danzarin, Studio Danc.ce, studio χορού Χοροκίνηση, Studio 14h Μέρα, ομάδα χορού «ΑΚΙΝ», Buzz productions, Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα στη Μήλο, Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης, Πολιτιστικό τρίγωνο Πρεσπών.

Δίδαξε σε πρόγραμμα της Γραμματείας Νέας Γενιάς για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού.

www.saltator.gr

Σχετικές ειδήσεις
Dance Days Chania: Κάλεσμα συμμετοχών
09.11.2016 15:34
Το Dance Days Chania με μεγάλη χαρά σας καλεί να συμμετέχετε στο διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού που υλοποιείται στα Χανιά για 7η συνεχή χρονιά.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου στον Κινητήρα
27.06.2016 12:27
Ο Κινητήρας διοργανώνει ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδου από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου 2016.
Dance Days 6: Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής σεμιναρίων
09.05.2016 16:10
Για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance Days ανοίγει την αυλαία του στα Χανιά. Από 20 έως 28 Ιουλίου 2016, σας καλούμε να δώσετε το χορευτικό σας "παρών"!
Στην Τεχνόπολη, Μαζί!: μια Κυριακή αφιερωμένη στα Άτομα Με Αναπηρία
08.04.2016 12:21
Την Κυριακή 24 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, άτομα με νοητική υστέρηση, μειωμένη όραση ή τύφλωση, κινητικές αναπηρίες και μη, διασκεδάζουμε και εκφραζόμαστε αλλιώς ενεργοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις!