Μια από τι πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, η Πεντάμορφη και το τέρας, από το «Θέατρο του Βορρά», μέτα τη μεγάλη επιτυχία του Χειμώνα έρχεται στην Θερινή Αυλαία στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας της, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 στις 21.15.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαρχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πριν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη, θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο , όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.
Κάπως έτσι ξεκινάει μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό που κρύβει το τέρας μέσα του.

Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση, πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μια φρέσκια διασκευή, ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης.

Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αρκεί να πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του κάτι όμορφο…αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Επιμέλεια Σκηνικού: Anna Wasiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ν. Ασληχανίδου, Κ. Αρνόκουρος, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης, Ε. Σισμανίδου