Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Μουσικό Χωριό 2014 ξεκινά

Το Μουσικό Χωριό 2014 ξεκινά

Ανοίγει από τις 18 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τις πόρτες της στον κόσμο, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα Μουσικό Χωριό.


Για ένατη συνεχή χρονιά πλήθος συναυλιών, εκπαιδευτικών δράσεων και διαλέξεων θα γεμίσουν τις ημέρες όλων όσων θα έχουν την τύχη να επισκεφτούν τον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.


Για 15 μέρες, 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης, 47 μουσικοί κι εκπαιδευτικοί με διεθνή ακτινοβολία καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς άξονες της φετινής διοργάνωσης. Μερικοί, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της αυθόρμητης καλλιτεχνικής έκφρασης που συμβαίνει σε ανύποπτους χρόνους και τόπους του χωριού, της συμβίωσης, του γλεντιού και της δυνατότητας να χαθεί κάποιος στο ανυππέρβλητης ομορφιάς τοπίο του Αγίου Λαυρεντίου.


Ο Σπύρος Σακκάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης , ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Χρήστος Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Λαζαρίδης, το σύνολο σύγχρονης μουσικής UMS `n JIP`, οι Rootlessroot, ο Φώτης Σιώτας, ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.


Το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.  Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου, τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και της τράπεζας Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Open Day στο Εθνικό Ωδείο: Μουσικά δρώμενα, ενημερωτικά προγράμματα και προσφορές
22.09.2016 12:12
Το Εθνικό Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του κι αυτή τη χρονιά με μια σειρά από μουσικά δρώμενα κλασικής και τζαζ μουσικής , παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και νέων τμημάτων, ακροάσεις και συναυλίες με χορωδίες του.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
10 Χρόνια Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής στο Μουσικό Χωριό
03.06.2016 13:44
Το Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου, ενώ κλείνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στο Μουσικό Χωριό.
Μουσικό Χωριό 2016 - η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις
10.05.2016 15:30
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.