Ανοίγει από τις 18 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τις πόρτες της στον κόσμο, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα Μουσικό Χωριό.

Για ένατη συνεχή χρονιά πλήθος συναυλιών, εκπαιδευτικών δράσεων και διαλέξεων θα γεμίσουν τις ημέρες όλων όσων θα έχουν την τύχη να επισκεφτούν τον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.

Για 15 μέρες, 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης, 47 μουσικοί κι εκπαιδευτικοί με διεθνή ακτινοβολία καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς άξονες της φετινής διοργάνωσης. Μερικοί, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της αυθόρμητης καλλιτεχνικής έκφρασης που συμβαίνει σε ανύποπτους χρόνους και τόπους του χωριού, της συμβίωσης, του γλεντιού και της δυνατότητας να χαθεί κάποιος στο ανυππέρβλητης ομορφιάς τοπίο του Αγίου Λαυρεντίου.

Ο Σπύρος Σακκάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Χρήστος Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Λαζαρίδης, το σύνολο σύγχρονης μουσικής UMS `n JIP`, οι Rootlessroot, ο Φώτης Σιώτας, ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.

Το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.  Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου, τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και της τράπεζας Αττικής.