Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος… αυτά είναι τα λόγια του Μπάρακ Ομπάμα στο άκουσμα του θανάτου ενός από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς του, ενός ανθρώπου έξυπνου και καλοσυνάτου, με ένα ιδιαίτερο χιούμορ για όλες τις καταστάσεις που βιώνε.

Ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία, όπως επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Μαρίν. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι το μόνο που δεν κατάφερε να δει με χιούμορ είναι η κατάθλιψη, η οποία τον είχε καταβάλει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Οι ανά τον κόσμο θαυμαστές του Robin Williams συγκινημένοι από τον χαμό ενός ανθρώπου σαν αυτόν με τέτοιο τρόπο, τιμούν τη μνήμη του αφήνοντας λουλούδια στο Αστέρι του στο Μανχάταν, ενώ το διαδίκτυο έχει γεμίσει με κάθε είδους αφιερώματα, προβάλλοντας τις πιο σημαντικές ταινίες και ρόλους του, ενώ με πολύ συγκινητικά λόγια έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν συνάδελφοι και φίλοι.

Η συζυγός του, Σούζαν Σνάιντερ, αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερο φίλο μου, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και από τους ωραιότερους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη.»

«Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Μπαράκ Ομπάμα

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανθρώπους.»

Έλεν ντε Τζενέρις

«Δεν είχα γνωρίσει πιο γλυκό και λαμπρό άνθρωπο από τον Ρόμπιν. Η αφοσίωσή του στο να μας κάνει να νιώθουμε καλά, δεν έχει προηγούμενο. Μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε.»

Τζον Τραβόλτα

«Ένα tweet δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το μεγαλείο της καρδιάς και της ψυχής του Ρόμπιν. Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 και μεγάλος θαυμαστής του. Και εκείνος ήταν πολύ ευγενικός. Τον είδα να είναι ευγενικός με κάθε θαυμαστή του»

Μπεν Στίλερ.

«Ο Ρόμπιν κι εγώ ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, υποφέραμε κι οι δύο από την ίδια, ελάχιστα γνωστή, πάθηση: την κατάθλιψη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τελείωνε έτσι η ζωή του και η δική μας μαζί του. Ο θεός να αναπαύει την ψυχή του και να μας ευλογεί που τον ζήσαμε! Δεν μπορώ να το πιστέψω.»

Τσέβι Τσέις

«Το ταλέντο του ήταν επικό. Αλλά το ίδιο κι ίσως περισσότερο ήταν η καλοσύνη και η ανθρωπιά του. Μία ευγενική ψυχή που μας άγγιξε όλους.»

Ντέιβιντ Κέλι

«Τρέμω και δεν έχω λόγια για τον θάνατο του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Χάρισε τόση χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους.»

Νιλ Πάτρικ Χάρις

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν Αμερικανός ηθοποιός και σταντ απ κωμικός. Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο και πέθανε στις 11 Αυγούστου 2014 στο Σαν Φρανσίσκο.

Έγινε γνωστός από το ρόλο του εξωγήινου Μορκ στην τηλεοπτική σειρά Μορκ & Μίντι (1978-1982) και χάραξε επιτυχημένη καριέρα τόσο στη σταντ απ κωμωδία όσο και ως κινηματογραφικός ηθοποιός. Πρωταγωνίστησε τόσο σε ταινίες με ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς, όπως οι Ο κατά Γκαρπ κόσμος (The world according to Garp), Καλημέρα Βιετνάμ (Good Morning Vietnam, 1987), Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών , (1989), Ξυπνήματα (1990) Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς (The Fisher King, 1991) και Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997) όσο και σε εισπρακτικές επιτυχίες όπως οι Ποπάυ (1980), Χουκ (1991), Αλαντίν (1992), Η κυρία Ντάουτφαϊρ (1993), Τζουμάντζι (1995), Το Κλουβί με τις Τρελές (1996) Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006) και Χάπι Φιτ (2006).

Είχε βραβευτεί με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting) ενώ είχε προταθεί τρεις φορές για βραβείο όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου. Είχε επίσης βραβευθεί με δύο βραβεία Έμμυ, τέσσερεις Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών και τέσσερα βραβεία Γκράμι
Θάνατος

Ο 63χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Η αιτία του θανάτου του ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αυτοκτονία από ασφυξία». Ο Ουίλιαμς πάλευε με την κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Η γυναίκα του τον είδε ζωντανό στο σπίτι τους την Κυριακή το βράδυ. Το επόμενο πρωί τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως ο σύζυγός της δεν ανέπνεε.