Οι Βάκχες, το έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Αισχυλείων, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Οι Βάκχες είναι το τελευταίο και το πιο αινιγματικό  έργο του Ευριπίδη. Η μοναδική σωζόμενη τραγωδία με διονυσιακό θέμα. Ένας περιπλανώμενος θίασος ακολουθεί έναν καινούργιο θεό σ’ ένα  μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκστασης. Ο Θεός  Διόνυσος, μεταμφιέζεται σε άνθρωπο  και σαν θηλύμορφος ξένος  επιστρέφει στην γενέθλια πόλη του για να εδραιώσει την  λατρεία του. Είναι ο Θεός της ετερότητας, της διαφορετικότητας, της μεταμφίεσης και της αμφισεξουαλικότητας. Ο θεός που καταργεί τα σύνορα που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους, τόσο του πλούτου όσο και του φύλου, της ηλικίας,  ακόμα και την διαφορά ανάμεσα στην ανθρώπινη και θεία ιδιότητα. Η πόλη που αρνείται την ύπαρξή του θα γνωρίσει τη δύναμη και την κυριαρχία του θεού μέσα από την τιμωρία. Ο ενθουσιασμός των Βακχών θα μετατραπεί σε έναν αιματηρό εφιάλτη.

Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Σκηνοθεσία: ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ
Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ                                
Επιμέλεια Κίνησης: ΕΡΜΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ                               
Σκηνογράφος: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΙΝΑΣ     
Φωτιστής: ΝΙΚΟΣ  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνικά αντ/μενα – Μάσκες: ΜΑΡΘΑ  ΦΩΚΑ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
                                                       

Διανομή:
Διόνυσος: Αγλαΐα Παππά, Πενθέας: Άρης Σερβετάλης, Τειρεσίας: Μαρία Κίτσου ,  Κάδμος: Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος-Δούλος: Αργύρης Πανταζάρας –Χάρης Χαραλάμπους, Άλλος Άγγελος: Παρθενόπη  Μπουζούρη, Αγαύη: Άντζελα Μπρούσκου.

Χορός: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Αθηναίου, Δήμητρα  Γκλιάτη, Μαρία Κίτσου, Παρθενόπη  Μπουζούρη, Άννη Ντουμούζη, Αργύρης Πανταζάρας, Βάλια Παπαχρήστου,  Αντώνης Σταμόπουλος,  Χάρης Χαραλάμπους.