Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Λέκκας τραγούδα Χατζιδάκι στο Αίθριο Δήμου Κηφισιάς

Ο Βασίλης Λέκκας τραγούδα Χατζιδάκι στο Αίθριο Δήμου Κηφισιάς

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι σε μία συναυλία τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στο Αίθριο Δήμου Κηφισιάς.


Ο Βασίλης Λέκκας το 1980 και το μεγάλο ταξίδι του στη μουσική  αρχίζει.. Το 1994 Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ έφυγε από κοντά μας. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ τιμά το μεγάλο του δάσκαλο, ερμηνεύοντας σε μία παράσταση για δύο πιάνα και φωνή , τραγούδια από κύκλους όπως ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΑ, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, OΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑ-ΑΜΕΡΙΚΑ, καθώς επίσης και ακυκλοφόρητα τραγούδια που ο ΛΕΚΚΑΣ παρουσίασε  σε ζωντανές εμφανίσεις με τον συνθέτη σε πρώτη εκτέλεση.

Στη παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέρος του έργου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ» για  δύο πιάνα.

Συμμετέχουν: Γιώργος Σαλτάρης, Μαντώ Βραχλιώτη


Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι στις 2 Απριλίου του 1980 στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά. Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Ο Βασίλης Λέκκας πρωτοεμφανίζεται στο μουσικό χώρο το 1980, τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗΣ», έργο που αποτέλεσε την αρχή μιας μακράς συνεργασίας με τον συνθέτη σε οκτώ δίσκους, πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο συνθέτης τον προτρέπει να συμμετάσχει ως τραγουδιστής στους μουσικούς αγώνες που οργάνωσε στην Κέρκυρα.

Ερχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο, αφού παίζει και τραγουδά στη μουσικοθεατρική παράσταση «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ». Σε δίσκο, κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο με στίχους Νίκου Γκάτσου, Άρη Δαβαράκη, Μάνου Χατζιδάκι και εξώφυλλο του Μίνου Αργυράκη. Από τον δίσκο αυτό ακούγεται για πρώτη φορά η ¨μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων ¨με την συγκλονιστική ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα που στη συνέχεια  επηρεάζει μια γενιά τραγουδιστών. Τραγουδά στο δίσκο «ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ».

Τραγουδά στον σπάνιο 45άρι δίσκο  που φέρει τον τίτλο ΄ΜΠΟΛΙΒΑΡ¨, σε ποίηση  Νίκου Εγγονόπουλου . Στο ιστορικό θέατρο Olympia στο Παρίσι, ο Βασίλης Λέκκας  κάνει την πρώτη εκτέλεση στα Ελληνικά του περίφημου τραγουδιού ΄ΚΕΜΑΛ’, με στίχους το Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

«4 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ από την ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» με τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ, με διεύθυνση Μάνου Χατζιδάκι. Παραγωγή Σείριου, και  ηχογράφηση  στο studio polysound με ηχολήπτη τον Γιάννη Σμυρναίο, κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 1986 για να γίνει προπομπός του δίσκου της ρωμαϊκής Αγοράς. «ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ». Ο δίσκος περιέχει 30 τραγούδια  και τραγουδούν ο Βασίλης Λέκκας, η Έλλη Πασπαλά, ο Ηλίας Λιούγκος και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης πραγματοποιούν κοινές συναυλίες στην Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες ο Βασίλης Λέκκας βιώνει την αποκορύφωση. Στο στάδιο των Χανίων στο τέλος της συναυλίας, τον καλεί ο Θεοδωράκης στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί το τραγούδι «Είμαι αετός χωρίς φτερά» του Μ. Χατζιδάκι, με τον Χατζιδάκι στο πιάνο .

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο με ένα ρεπερτόριο που συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομα του και αναδεικνύει τη σχέση του με ένα μυημένο κοινό που το τροφοδοτεί με συγκλονιστικές ερμηνείες βγαλμένες μέσα από την αναζήτηση του για την αποκάλυψη της αστείρευτης Ελληνικής μουσικής, με απώτερο στόχο να τη μεταβιβάσει στις επόμενες γενεές.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Λέκκας και η Σαλίνα Γαβαλά στο Half Note Jazz Club
12.01.2017 15:40
Τι συμβαίνει όταν ο Βασίλης Λέκκας, ένας από τους πιο αξιόλογους ερμηνευτές της γενιάς του, συναντά επί σκηνής την αισθαντική τραγουδίστρια Σαλίνα Γαβαλά; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο λέξεις: FILM NOIR. Οι δύο ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους για μας χαρίζουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση γεμάτη ήχους και εικόνες που προκαλούν συναισθήματα.
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο: Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Τήνου 2016
10.08.2016 14:31
Ο Βασίλης Λέκκας, στις 11 Αυγούστου 2016, ερμηνεύει για τους φίλους του Φεστιβάλ Τήνου τραγούδια με λυρικό και επαναστατικό περιεχόμενο.
Ο Βασίλης Λέκκας στις Μουσικές Δευτέρες στο Στρέφη
30.06.2016 12:55
Ο Βασίλης Λέκκας ανεβαίνει στο Λόφο του Στρέφη για μία συναυλία με τίτλο Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο.
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή στην Ακτή Πειραιώς
29.03.2016 16:16
Άσε με πάλι να σου πω... Ο Γιώργος Νταλάρας στην Ακτή Πειραιώς τραγουδάει τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με τους Θοδωρή Κοτονιά, Βασιλική Καρακώστα και Ασπασία Στρατηγού για τέσσερις συναυλίες στις 15-16 και 22-23 Απριλίου 2016 και 7 Μαΐου 2016.
Η Ελένη Αράπογλου στο Κελάρι Athenaeum
08.03.2016 12:23
Μετά τις συναυλίες της στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, η Ελένη Αράπογλου τραγουδά πάλι στην Αθήνα, στο Κελάρι Athenaeum με ένα πρόγραμμα γεμάτο ήχους και εναλλαγές jazz και soul, μελωδίες από την Αργεντινή αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.