Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Giorgos Tsolis jazz trio live στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014

Giorgos Tsolis jazz trio live στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2014

Στις 20 Αυγούστου 2014 το μουσικό μέρος του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με το Giorgos Tsolis jazz trio, ένα σύγχρονο τρίο με τον ήχο και το χρώμα των συνθέσεών τους να αντανακλούν το παραδοσιακό ιδίωμα της τζαζ με τον ήχο του σήμερα.


Τα μέλη του τρίο, ο Αμερικανός ντράμερ Owen Hart,Jr., ο Πολωνός μπασίστας Maciej Domaradzki και ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Τσώλης, ζουν μόνιμα και εργάζονται στην Ολλανδία τα τελευταία δέκα χρόνια. Το βασικό ρεπερτόριο του τρίο αποτελείται κυρίως από συνθέσεις του Γιώργου Τσώλη, στη μουσική του οποίου συνεισφέρουν η μοναδική μουσικότητα και δημιουργικότητα του ντράμερ Owen Hart Jr και οι άριστες τεχνικές και μουσικές ικανότητες του μπασίστα Maciej Domaradzki. Διασκευές από γνωστά jazz standards έχουν επίσης προστεθεί στο ρεπερτόριο του τρίο.
 

Giorgos Tsolis Jazz Trio

Δημιουργήθηκε από τον πιανίστα της jazz Γιώργο Τσώλη. Η Ολλανδία είναι το σημείο συνάντησης του Αμερικανού ντράμερ Owen Hart, Jr., του Πολωνού μπασίστα Maciej Domaradzki και του Έλληνα πιανίστα Γιώργου Τσώλη. Η πρώτη τους μουσική επαφή έγινε το 2004, ενώ συνεργάστηκαν στενότερα από το 2008. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζονται εντατικά από κοινού για τη δημιουργία και μουσική ωρίμανση του τρίο.
 
Το κεντρικό ρεπερτόριο του τρίο αποτελείται κυρίως από συνθέσεις του Γιώργου Τσώλη. Η μουσική και οι ερμηνείες του τρίο αντανακλούν τις ιδέες και τις μουσικές επιρροές του Γιώργου, καθώς και των δύο άλλων μελών του τρίο. Ως ένα σύγχρονο jazz trio, ο ήχος και το "χρώμα" των συνθέσεων αντανακλούν το παραδοσιακό ιδίωμα της τζαζ με τον ήχο του σήμερα. Διασκευές από γνωστά jazz standards έχουν προστεθεί στο ρεπερτόριο του τρίο και παρουσιάζονται με την μουσική άποψη του Γιώργου και την ερμηνεία των Owen και Maciej.
 
Οι προσωπικές επιρροές των τριών μουσικών, οι μουσικές εμπειρίες και ιδέες τους συναντιούνται σε αυτό το τρίο, με σκοπό τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου σύγχρονου τζαζ ήχου. Η μοναδική μουσικότητα και η δημιουργικότητα του ντράμερ Owen Hart, Jr. και οι άριστες τεχνικές και μουσικές ικανότητες του μπασίστα Maciej Domaradzki συνεισφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στη μουσική του Γιώργου δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικής μπάντας.

Σχετικές ειδήσεις
Το Hot Jazz Trio live στο Beton 7
23.11.2016 10:41
Το Hot Jazz Trio ανεβαίνει για ένα live στη σκηνή του Beton 7, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Tamuz Nissim & Giorgos Nazos Band live στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου
16.08.2016 10:36
Η αισθαντική ερμηνεία της Tamuz μαζί με την τεχνική, την εφευρετικότητα και την εκφραστικότητα του κιθαρίστα Γιώργου Νάζου δημιουργούν ένα μοναδικό μουσικό συνδυασμό.
Οι Trio De Jazz live στο El Convento Del Arte
28.03.2016 13:35
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, οι Trio De Jazz επανέρχονται στη μουσική σκηνή του El Convento Del Arte, για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση.