Στη δεύτερη επίσκεψη της στον Κινητήρα, η Lizzy Le Quesne θα παραδώσει για μια εβδομάδα, από 8 έως και 14 Σεπτεμβρίου 2014, καθημερινές συνεδρίες Skinner Releasing Technique (SRT) που καλύπτουν τις κατηγορίες 6-10 της εισαγωγικής σειράς κι ένα Σαββατοκύριακο που καλύπτει τις κατηγορίες 1-3.

Οι κατηγορίες 6-10 απευθύνονται σε άτομα με εμπειρία στην SRT ή με μεγάλη εμπειρία στο χορό ενώ οι κατηγορίες 1-3 απευθύνονται σε οποινδήποτε θέλει να εξερευνήσει ακόμα μια πτυχή της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.

Η τεχνική Skinner Releasing είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση του χορού, της κίνησης και της δημιουργικής διαδικασίας η οποία αναπτύχθηκε βασισμένη στην απλή αρχή ότι όταν χαλαρώνουμε τη σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη κι έκφραση.

Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να ψάξει κανείς βαθιά σε προσωπικά και τεχνικά μοτίβα κίνησης, σε συνδυασμό με ελεύθερες μορφές κινήσεων, εικόνες και σωματική συναίσθηση. Μετά το χορό με τη Martha Graham και τον Merce Cunningham, η Joan Skinner ανέπτυξε αυτό το έργο γύρω από τις δομές της φυσικής ευθυγράμμισης και χάρης ώστε να υποστηρίξει τρόπους για να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία, ευχέρεια λόγου, σαφήνεια, οικονομία και αποδοτικότητα.

Προωθώντας την επίγνωση, την αλήθεια και την έκφραση μέσα από την κίνηση, η τεχνική αυτή υποστηρίζει τους χορευτές για να κινούνται με όλο το μυαλό και το σώμα τους, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν μια δημιουργική εξερεύνηση αρχών τεχνικής της κίνησης, όπως ευθυγράμμιση, ευλυγισία, ισορροπία, δύναμη και αυτονομία.

Η Lizzy Le Quesne έχει χορέψει επαγγελματικά με την ομάδα Ricochet Dance Productions και πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες. Εκπαιδεύτηκε από τη Joan Skinner και στενούς συνεργάτες της και έχει βαθιά εμπειρία πολλών άλλων σωματικών πρακτικών που συμπληρώνουν την κατανόηση της για το έργο και τη διδασκαλία της. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της τεχνικής διεθνώς.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/about-srn
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/teachers/lizzy-le-quesne