Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Skinner Releasing Technique με τη Lizzy Le Quesne στον Κινητήρα

Skinner Releasing Technique με τη Lizzy Le Quesne στον Κινητήρα

Στη δεύτερη επίσκεψη της στον Κινητήρα, η Lizzy Le Quesne θα παραδώσει για μια εβδομάδα, από 8 έως και 14 Σεπτεμβρίου 2014, καθημερινές συνεδρίες Skinner Releasing Technique (SRT) που καλύπτουν τις κατηγορίες 6-10 της εισαγωγικής σειράς κι ένα Σαββατοκύριακο που καλύπτει τις κατηγορίες 1-3.


Οι κατηγορίες 6-10 απευθύνονται σε άτομα με εμπειρία στην SRT ή με μεγάλη εμπειρία στο χορό ενώ οι κατηγορίες 1-3 απευθύνονται σε οποινδήποτε θέλει να εξερευνήσει ακόμα μια πτυχή της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.


Η τεχνική Skinner Releasing είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση του χορού, της κίνησης και της δημιουργικής διαδικασίας η οποία αναπτύχθηκε βασισμένη στην απλή αρχή ότι όταν χαλαρώνουμε τη σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη κι έκφραση.


Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να ψάξει κανείς βαθιά σε προσωπικά και τεχνικά μοτίβα κίνησης, σε συνδυασμό με ελεύθερες μορφές κινήσεων, εικόνες και σωματική συναίσθηση. Μετά το χορό με τη Martha Graham και τον Merce Cunningham, η Joan Skinner ανέπτυξε αυτό το έργο γύρω από τις δομές της φυσικής ευθυγράμμισης και χάρης ώστε να υποστηρίξει τρόπους για να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία, ευχέρεια λόγου, σαφήνεια, οικονομία και αποδοτικότητα.


Προωθώντας την επίγνωση, την αλήθεια και την έκφραση μέσα από την κίνηση, η τεχνική αυτή υποστηρίζει τους χορευτές για να κινούνται με όλο το μυαλό και το σώμα τους, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν μια δημιουργική εξερεύνηση αρχών τεχνικής της κίνησης, όπως ευθυγράμμιση, ευλυγισία, ισορροπία, δύναμη και αυτονομία.


Η Lizzy Le Quesne έχει χορέψει επαγγελματικά με την ομάδα Ricochet Dance Productions και πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες . Εκπαιδεύτηκε από τη Joan Skinner και στενούς συνεργάτες της και έχει βαθιά εμπειρία πολλών άλλων σωματικών πρακτικών που συμπληρώνουν την κατανόηση της για το έργο και τη διδασκαλία της. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της τεχνικής διεθνώς.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/about-srn
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/teachers/lizzy-le-quesne

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.
Ο Philippe Quesne στην Αθηνά με αφορμή τη Μελαγχολία των Δράκων
19.02.2016 12:58
Αναρχικός των εικόνων και αλχημιστής του βλέμματος, ο πρωτοπόρος γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Philippe Quesne, ο οποίος από το 2003 θριαμβεύει στα φεστιβάλ της Αvignon και της Βιέννης, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με ένα κωμικοτραγικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και απροσδόκητου χιούμορ.
Skinner Releasing Technique με την Titta Court στον Κινητήρα
21.01.2016 16:18
Ο Κινητήρας φιλοξενεί την Titta Court η οποία θα παραδώσει ένα σεμινάριο χορού Skinner Releasing Technique.
Αυτοτελή σεμινάρια θεάτρου με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ στον Κινητήρα
20.01.2016 14:26
Νέα αυτοτελή σεμινάρια θεάτρου έρχονται στον Κινητήρα με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο Ουδέτερη Μάσκα-Στρέφοντας το βλέμμα στα τοπία μέσα μου και στις 21 και 22 Μαΐου 2016 με τίτλο Κλόουν-Η τέχνη του να είσαι ηλίθιος.