Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Skinner Releasing Technique με τη Lizzy Le Quesne στον Κινητήρα

Skinner Releasing Technique με τη Lizzy Le Quesne στον Κινητήρα

Στη δεύτερη επίσκεψη της στον Κινητήρα, η Lizzy Le Quesne θα παραδώσει για μια εβδομάδα, από 8 έως και 14 Σεπτεμβρίου 2014, καθημερινές συνεδρίες Skinner Releasing Technique (SRT) που καλύπτουν τις κατηγορίες 6-10 της εισαγωγικής σειράς κι ένα Σαββατοκύριακο που καλύπτει τις κατηγορίες 1-3.


Οι κατηγορίες 6-10 απευθύνονται σε άτομα με εμπειρία στην SRT ή με μεγάλη εμπειρία στο χορό ενώ οι κατηγορίες 1-3 απευθύνονται σε οποινδήποτε θέλει να εξερευνήσει ακόμα μια πτυχή της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.


Η τεχνική Skinner Releasing είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση του χορού, της κίνησης και της δημιουργικής διαδικασίας η οποία αναπτύχθηκε βασισμένη στην απλή αρχή ότι όταν χαλαρώνουμε τη σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη κι έκφραση.


Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να ψάξει κανείς βαθιά σε προσωπικά και τεχνικά μοτίβα κίνησης, σε συνδυασμό με ελεύθερες μορφές κινήσεων, εικόνες και σωματική συναίσθηση. Μετά το χορό με τη Martha Graham και τον Merce Cunningham, η Joan Skinner ανέπτυξε αυτό το έργο γύρω από τις δομές της φυσικής ευθυγράμμισης και χάρης ώστε να υποστηρίξει τρόπους για να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία, ευχέρεια λόγου, σαφήνεια, οικονομία και αποδοτικότητα.


Προωθώντας την επίγνωση, την αλήθεια και την έκφραση μέσα από την κίνηση, η τεχνική αυτή υποστηρίζει τους χορευτές για να κινούνται με όλο το μυαλό και το σώμα τους, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν μια δημιουργική εξερεύνηση αρχών τεχνικής της κίνησης, όπως ευθυγράμμιση, ευλυγισία, ισορροπία, δύναμη και αυτονομία.


Η Lizzy Le Quesne έχει χορέψει επαγγελματικά με την ομάδα Ricochet Dance Productions και πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες . Εκπαιδεύτηκε από τη Joan Skinner και στενούς συνεργάτες της και έχει βαθιά εμπειρία πολλών άλλων σωματικών πρακτικών που συμπληρώνουν την κατανόηση της για το έργο και τη διδασκαλία της. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της τεχνικής διεθνώς.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/about-srn
http://www.skinnerreleasingnetwork.org/teachers/lizzy-le-quesne

Σχετικές ειδήσεις
Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία: σεμινάριο στον Κινητήρα
01.02.2017 17:20
Με αφορμή το βραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing) των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο, η Ιόλη Ανδρεάδη και η Μελίνα Θεοχαρίδου ετοιμάζουν για τον Κινητήρα ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο γύρω από τη διάδραση στη σύγχρονη βρετανική δραματουργία.
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Εσύ, Εγώ, Εμείς: Συλλογική performance στον Κινητήρα
13.12.2016 13:32
Η Βρετανίδα χορογράφος και εικαστικός Florence Peake παρουσιάζει στις 6 Ιανουαρίου μια εναλλακτική πρόταση για τη συλλογική performance με τίτλο Εσύ, Εγώ, Εμείς στον Κινητήρα.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.