Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 23.00, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» γίνεται «πέρασμα» που οδηγεί στο μαγικό κόσμο του ρεμπέτικου, με την ξεχωριστή φωνή της Ανθούλας Μίχου, τον Νίκο Κράλη (μπουζούκι-φωνή)  και τον Γιάννη Αβραμίδη (κιθάρα-φωνή).

Η Ανθούλα Μίχου είναι από τις σημαντικότερες φωνές στις επανεκτελέσεις του ρεμπέτικου. Με τον ίδιο κορυφαίο τρόπο αποδίδει και τα λαϊκά και τα δημοτικά τραγούδια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τσαμάλι (Διόνυσο) Βοιωτίας. Τελειώνοντας το σχολείο, ήρθε στην Αθήνα ξεκινώντας την πορεία της στο ρεμπέτικο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους.

Ο Πειραιώτης Νίκος Κράλης είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους δεξιοτέχνες του τρίχορδου μπουζουκιού. Η φαντασία του και η γλυκύτητα της «πενιάς» του τον καθιέρωσαν ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά και πολλοί άλλοι. Ως συνθέτης έχει να παρουσιάσει αρκετά δικά του τραγούδια.

Ο Γιάννης Αβραμίδης είναι ένας πολύ αξιόλογος νέος μουσικός. Σπούδασε Βυζαντινή μουσική με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, ούτι, πολίτικο λαούτο, ταμπουρά και θεωρία της παραδοσιακής μουσικής με τον Χρίστο Τσιαμούλη, μπουζούκι και λαϊκή κιθάρα με τον Σπύρο Γκούμα. Διδάσκει σε ωδεία και στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.  Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.).