Για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014 οι εκδόσεις Καστανιώτη ετοιμάζουν ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα με ορισμένους από τους σημαντικότερους και πλέον επιτυχημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Η πολυβραβευμένη Νίκη Αναστασέα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, η γνωστή στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το πρώτο της βιβλίο πεζογραφίας, από την Εταιρεία Συγγραφέων παρουσιάζεται ο συλλογικός τόμος Τόποι της λογοτεχνίας, όπου 134 συγγραφείς καταγράφουν μια ελληνική, προσωπική γεωγραφία (επιμ. Μιχάλης Μοδινός), ο γνωστός σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Ζάπας επανέρχεται με το Frankenstein Rec, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία στα αγγλικά και έχει αποσπάσει υμνητικές κριτικές, ενώ σύντομα θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Νέα μυθιστορήματα περιμένουμε επίσης και από τη σύγχρονη γενιά Ελλήνων λογοτεχνών: από τον Αλέξη Σταμάτη, τον Λένο Χρηστίδη, την Ιωάννα Μπουραζοπούλου, που διακρίθηκε από την Guardian για το Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; (συμπεριλήφθηκε στα δέκα καλύτερα science-fiction της προγούμενης χρονιάς στη Βρετανία), καθώς και από τον Νίκο Α. Μάντη, που τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Ο Αναγνώστης για το βιβλίο του Άγρια Ακρόπολη. Στους νέους τίτλους συμπεριλαμβάνεται και το νέο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη, που υπογράφει μια ακόμη αληθινή ιστορία που συντάραξε το πανελλήνιο.

Στη σειρά noir πρόκειται να κυκλοφορήσουν αστυνομικά μυθιστορήματα από τους: Ζιλ Βενσάν (τον γνωρίσαμε αυτό το καλοκαίρι με το υπέροχο Ντζεμπέλ, βραβείο Europolar 2014), Πάουλ Γκρότε (ο οποίος συνταιριάζει με μοναδικό τρόπο τα αστυνομικά μυθιστορήματα με γνωστές ποικιλίες κρασιού), αλλά και από τον μυστηριώδη Έλληνα συγγραφέα Ιερώνυμο Λύκαρη. Νέο μυθιστόρημα και από τον βραβευμένο Κόλουμ ΜακΚαν (Εθνικό Βραβείο ΗΠΑ), αλλά και μια τεράστια γερμανική επιτυχία με την υπογραφή του Ούβε Τέλκαμπ, που υμνήθηκε ως το πολυαναμενόμενο λογοτεχνικό έργο για το τέλος της ΛΔΓ και την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Ακόμα: η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της Κατερίνας Γώγου, πρωτοεμφανίζεται στα γράμματα με ποιητική συλλογή: μια συγκλονιστική κατάθεση για τον αγώνα ενός ανθρώπου να ξεφύγει από την επίγεια κόλαση.

Τέλος δύο πολύ σημαντικά ντοκουμέντα των Λευτέρη Αλεξίου και Κώστα Βάρναλη. Το πρώτο, βιβλίο ενός σημαντικότατου διανοουμένου, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για των κύκλο των λογίων της Κρήτης στον μεσοπόλεμο, καθώς και άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Καζαντζάκη και της σχέσης του με τον συγγραφέα.  Στο δεύτερο βιβλίο καταγράφονται οι εμπειρίες του Κώστα Βάρναλη από τη δίμηνη εξορία του στον Αϊ-Στράτη.