Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Joe – Μια Δυνατή Φιλία, με τον Νίκολας Κέιτζ

Joe – Μια Δυνατή Φιλία, με τον Νίκολας Κέιτζ

Η Σπέντζος Φιλμ παρουσιάζει στους κινηματογράφους, από 7 Αυγούστου 2014, την ταινία Joe – Μια Δυνατή Φιλία, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και τον Τάι Σέρινταν.

 

Περίληψη :

Στον Αμερικανικό Νότο ένας πρώην κατάδικος, ο Joe προσπαθεί να ξαναχτίσει την ζωή του. Τα πράγματα δεν είναι πάντοτε  εύκολα αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Μία μέρα γνωρίζει ένα έφηβο αγόρι , τον Gary ο οποίος του ζητάει δουλεία. Ο Joe τον προσλαμβάνει και μια δυνατή φιλία αναπτύσσεται μεταξύ των δυο ανδρών. Ο ένας θα ανακαλύψει στον άλλο στοιχεία που του λείπουν και μαζί θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν μπροστά.

 

Δήλωση σκηνοθέτη:

Το JOE- ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ  είναι η ιστορία των τελευταίων που απέμειναν από την εποχή των cowboys .Τότε που ήταν “ok” να πυροβολείς μέσα σ’ένα bar , να ζεις με τους δικούς σου νόμους και κανόνες , και να λες σε μια κυρία τι να κάνει. Ο κόσμος γύρω από τον Joe Ranson έχει αλλάξει, απλώς  ο ίδιος δεν μπορεί να αλλάξει  μαζί με τον κόσμο. Σε μία προσπάθεια να δείξω την θέση αυτού του χαρακτήρα μέσα στον κόσμο προσπάθησα να ισορροπήσω στοιχεία του δυτικού στυλ, αρχέτυπα του Νότου και μια γωνιά από μια μικρή πόλη της Αμερικής. Αυτό που κάνει τον Joe συναρπαστικό είναι η αδυναμία μας να τον κρατήσουμε «καρφωμένο» στο έδαφος. Ο Joe δεν είναι μόνο ένα πράγμα , είναι πολλά. Έχει πάει φυλακή, έχει σκοτώσει άνδρες, έχει κλάψει σε αγκαλιές γυναικών και έχει δουλέψει πολύ σκληρά στην ζωή του. Η ισορροπία σε αυτόν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα καταδεικνύεται σε όλα τα στοιχεία της Ταινίας. Η μουσική είναι ποιητική αλλά και δυσοίωνη, οι τοποθεσίες ρουστίκ αλλά και λουσμένες στο φως. Το πνεύμα της ταινίας είναι ακριβώς αυτό το «μπροστά –πίσω» , συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτήρων. O Joe συναντά τον Gary. Ο χαρακτήρας αυτού του αγοριού έχει αιχμαλωτιστεί σε κείνη την στιγμή του χρόνου  που μπορεί είτε να τον μετατρέψει σε κακό είτε σε καλό. Να κάνει καλές επιλογές και να δραπετεύσει  από μια κακή κατάσταση ή να υποφέρει παρά την θετική του φύση. O Gary είναι ο βράχος αυτού του «μπροστά- πίσω » και η αρετή του εξαρτάται από το μονοπάτι που θα διαλέξει ο Joe προς την εξιλέωση.

 

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΚΡΙΝ

Σενάριο: ΓΚΑΡΙ ΧΟΚΙΝΣ, ΛΑΡΙ ΜΠΡΑΟΥΝ (novel)

Ηθοποιοί: ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΪΤΖ ( ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ OSCAR© ΓΙΑ “ΤΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ LAS VEGAS” ), ΤΑΪ ΣΕΡΙΝΤΑΝ (ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ)

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Σχετικές ειδήσεις
The Neon Demon, του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
03.10.2016 14:05
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφορεί από την Tanweer η νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, The Neon Demon.
Ξημερώνει, του Mαρσέλ Καρνέ
12.08.2016 13:34
Η Filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ (Le Jour Se Lève) από τον πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ MARCEL CARNÉ σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, χωρίς περικοπές, στις 18 Αυγούστου 2016.
Η Μέρα της Βαστίλης, με τον Ίντρις Έλμπα
12.08.2016 11:00
Η Spentzos Film παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 18 Αυγούστου 2016 την ταινία Η Μέρα της Βαστίλης (Bastile Day) σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Γουότκινς.
6ο Athens Open Air Film Festival: Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ στον πεζόδρομο της Ερμού
06.07.2016 15:13
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στον πεζόδρομο της Ερμού, θα γίνει η προβολή της ταινίας Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.
Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ: προβολή στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
29.02.2016 17:10
Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 18:00 στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, Φιλιά εις τα παιδιά, παρουσία του σκηνοθέτη.