Στο Φετιχέ Τζαμί στη Ναύπακτο από 6 έως 17 Αυγούστου 2014 θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιώργου Σταθόπουλου.

Αν η αισιοδοξία, το αττικό φως, η καλημέρα και ο έρωτας, μπορούσαν να αποτυπωθούν σε μια εικόνα, αυτή θα είχε την υπογραφή του Γιώργου Σταθόπουλου. Είναι ο πρώτος καφές της ημέρας, η δροσιά του σούρουπου, το φτερούγισμα της νιότης και το ξόρκι της ασχήμιας. Η ζωγραφική του Γιώργου Σταθόπουλου δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση και περίπλοκες αναλύσεις. Την απολαμβάνεις όπως είναι. Δεν θέλει να σε διδάξει, να σου φανερώσει μυστικά, να σε προβληματίσει. Είναι η ζωή που θα τη συναντήσεις σε ένα μπουκέτο λουλούδια, σε ένα χαμόγελο, σε ένα τρυφερό χάδι και στην ελπίδα πως το λιόγερμα είναι η υπόσχεση της άλλης μέρας. Χρώματα που κονταροχτυπιούνται με το φως και εξατμίζονται στο χρόνο, αποκαλύπτοντας μια Ελλάδα που δεν μπορεί να παραδοθεί στο σκοτάδι. Φαντάζει σαν την δύναμη της ψυχής να ξεγυμνώνει την ομορφιά τραβώντας από πάνω της το πέπλο της μιζέριας.

Η τέχνη του Γιώργου Σταθόπουλου θα σε πάρει από το χέρι και θα σε σεργιανίσει στις ανάσες που συνθέτουν τον είναι μας. Θα σου αφήσει τη γλυκιά αίσθηση της βεβαιότητας, πως τίποτα δεν χάνετε αν δεν αποφασίσεις να το χάσεις. Θα σου ψιθυρίσει πως μπορείς να φτάσεις στην Ιθάκη, αφήνοντας το βλέμμα να ταξιδέψει και να πνιγεί στο γαλάζιο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις Σειρήνες που κρύβονται στη διαδρομή της μυθικής Ίριδας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.
Την τεχνική υποστήριξη της έκθεσης ανέλαβαν οι: Γιώργος Κοτρώνης & Γιάννης Καλπακιώρης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, συνεχίζουν κι εφέτος την προσπάθεια  ανάδειξης σημαντικών μνημείων της πόλης (ενετικό λιμάνι , Φετιχιέ Τζαμί) μέσω δράσεων για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στοχεύοντας στη διαμόρφωση πολιτιστικού τουρισμού με βάση τον αρμονικό συνδυασμό της τοπικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού.