Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Σινεμά στις πλατείες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αναβιώνει τον φορητό κινηματογράφο σε ορεινά χωριά και παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας και προσφέρει Αυγουστιάτικες νύχτες με παιδικές ταινίες από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.


Μια σειρά προβολών με άρωμα από τον φορητό κινηματογράφο περασμένων εποχών οργανώνει τον Αύγουστο σε ορεινά χωριά και παραθεριστικά κέντρα του νομού Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.


Η εικόνα είναι γνώριμη στους παλαιότερους: ένα μικρό φορτηγό καταφθάνει στην πλατεία του χωριού με μια όχι συνηθισμένη «πραμάτεια». Θα πάρει λίγη ώρα στους ανθρώπους του Φεστιβάλ για να στήσουν μια μεγάλη οθόνη και τα μηχανήματα εικόνας και ήχου. Όταν πέσει το σκοτάδι θα αρχίσουν να προβάλλουν μια από τις δεκάδες βραβευμένες ταινίες που διαθέτει η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, του φορέα που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 25 προβολές σε ισάριθμα χωριά της Ηλείας, κατά προτίμηση ορεινά, και γίνεται με την εθελοντική συμμετοχή στελεχών και συνεργατών του Φεστιβάλ Ολυμπίας καθώς και με τη βοήθεια των τοπικών φορέων (Κοινότητες, σύλλογοι κλπ.).


Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς το Νεανικό Πλάνο διαθέτει δωρεάν τις ταινίες, όπως επίσης δωρεάν διατίθεται από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός.


Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: Ο Βασιλιάς των Μασκών (Tian Ming Yu,   Κίνα), Ο Ψύλλος (Δημήτρης Σπύρου, Ελλάδα), Κλέφτης ποδηλάτων (Vittorio De Sica, Ιταλία), Το σκασιαρχείο (Jean-Paul Le Chanois, Γαλλία), Ένα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια (Jannik Hastrup, Δανία), Μπραζιλιερίνιο (Mika Kaurismäki, Bραζιλία-Σουηδία-Eλβετία), Strings (Anders Rønnow Klarlund, Δανία-Σουηδία-Νορβηγία), Ο γιος του κυνηγού των αετών (Rene Bo Hansen, Σουηδία-Γερμανία), Το Άλογο της Γουίνκι (Mischa Kamp, Ολλανδία), Μινούς (Vinsent Bal, Ολλανδία), Ο Μότσαρτ στην Κίνα (Bernd Neuburger, Αυστρία-Γερμανία-Κίνα), Fighter (Natasha Arthy, Δανία), Εσύ κι Εγώ (Ma Liwen, Kίνα), Άλματα (Petter Næss, Σουηδία-Νορβηγία-Γερμανία), Μια Ιστορία για τον Αϊ Βασίλη (Juha Wuolijoki, Φινλανδία), Ο Ιταλός (Andrey Kravchuk, Pωσία), Μπαχ και Μπρόκολο (Andre Melancon, Καναδάς), Ο Βίνσεντ κι Εγώ (Michael Rubbo, Καναδάς), H Το Σκυλί που Σταμάτησε τον Πόλεμο (André Mélançon, Καναδάς), Ο Ινδιάνος (Ineke Houtman, Ολλανδία), Τα κροκοδειλάκια (Christian Ditter, Γερμανία), Στις μύτες των ποδιών (Olivier Ringer, Βέλγιο-Γαλλία), Kauwboy: Το αγόρι με την καλιακούδα (Boudewijn Koole, Ολλανδία), Ο δράκος του πάγου (Martin Högdahl, Σουηδία), Tο παιδί «ζιγκ-ζαγκ» (Vincent Bal, Ολλανδία- Βέλγιο).

Σχετικές ειδήσεις
PuppeTariuM: μια νέα δράση για τον κόσμο της μαριονέτας!
20.02.2017 14:53
Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Αθήνας, σε συνεργασία με το “Thesspuppet Festival” – Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Θεσσαλονίκης, ανοίγει ένα δρόμο για την γεφύρωση των επαγγελματικών κουκλο-θιάσων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα.
CineDoc Kids στον Κινηματογράφο Δαναό!
13.02.2017 14:25
Ξεκινούν οι προβολές του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό που μέχρι τον Μάρτιο θα γεμίζουν τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων μας με ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.
Kids love cinema: Προβολές στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης!
02.02.2017 15:57
Κάθε Κυριακή στις 12:00, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού με τους μικρούς σινεφίλ στο Ολύμπιον, με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων!
Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
03.11.2016 16:55
Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.
Το ΦΚΘ στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
16.05.2016 16:55
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AddArt, συμμετέχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016.