Η Δανή εικαστικός και performer Augusta Atla θα συμμετέχει τον Αύγουστο στο Time Capsule Art Project της Sterna Nisyros Residences. Θα παρουσιάσει την εγκατάσταση με τίτλο I am Colour, ένα έργο που κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και παραπέμπει σε σκηνικό από παλιό σπίτι ενσωματωμένο στο χώρο της Sterna.

Η χρήση υφασμάτων αποτελεί κυριάρχο στοιχείο της δουλειάς της, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, επιζωγραφισμένα ή με τυπώματα. Προκειμένου να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις της για έναν συγκεκριμένο χώρο, η Atla εφαρμόζει μεθόδους έρευνας που συγγενέυουν με την εθνογραφία. Επιλεγμένα αντικείμενα λαικής τέχνης μας υπενθυμίζουν τα καθημερινά αλλά ζωτικά στοιχεία που τείνουμε να ξεχνάμε. Το έντονο χρώμα, πολύ σημαντικό στη δουλειά της, λειτουργεί σα μεταφορά της γονιμότητας, της ζωτικότητας και της ανάπτυξης. Αυτές οι ιδιότητες δεν αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες, και τα αντίστοιχα γυναικεία θέματα, αλλά τη φύση γενικότερα.

Η Sterna Nisyros Residences, μέσω του νέου προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, σε επιμέλεια της Ελένης Κούκου, επιχειρεί να φέρει σε διάλογο τη σύγχρονη δημιουργία με τις πολλαπλές εκφάνσεις του περιβάλλοντος της Νισύρου.

Το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι του 2014 του Time Capsule Art Project θα συνεχίσει στη Sterna Nisyros Residences με τους: Δημήτρη Παπαϊωάννου (20 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου) όπου θα παρουσίασει σχέδια δημιουργώντας το Nisyros storyboard, και την ομαδική έκθεση design It’s all, oh so souvenir to me! Vol.2 (7-22 Σεπτεμβρίου), ενώ ολοκληρώθηκε η έκθεση Falling του Κώστα Μπασάνου (1-30 Ιουλίου).

Σύλληψη και Ανάπτυξη: Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης.