Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

I am colour: εγκατάσταση της Augusta Atla στη Sterna Nisyros Residences

I am colour: εγκατάσταση της Augusta Atla στη Sterna Nisyros Residences

Η Δανή εικαστικός και performer Augusta Atla θα συμμετέχει τον Αύγουστο στο Time Capsule Art Project της Sterna Nisyros Residences. Θα παρουσιάσει την εγκατάσταση με τίτλο I am Colour, ένα έργο που κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και παραπέμπει σε σκηνικό από παλιό σπίτι ενσωματωμένο στο χώρο της Sterna.


Η χρήση υφασμάτων αποτελεί κυριάρχο στοιχείο της δουλειάς της, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, επιζωγραφισμένα ή με τυπώματα. Προκειμένου να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις της για έναν συγκεκριμένο χώρο, η Atla εφαρμόζει μεθόδους έρευνας που συγγενέυουν με την εθνογραφία. Επιλεγμένα αντικείμενα λαικής τέχνης μας υπενθυμίζουν τα καθημερινά αλλά ζωτικά στοιχεία που τείνουμε να ξεχνάμε. Το έντονο χρώμα, πολύ σημαντικό στη δουλειά της, λειτουργεί σα μεταφορά της γονιμότητας, της ζωτικότητας και της ανάπτυξης. Αυτές οι ιδιότητες δεν αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες, και τα αντίστοιχα γυναικεία θέματα, αλλά τη φύση γενικότερα.


Η Sterna Nisyros Residences, μέσω του νέου προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, σε επιμέλεια της Ελένης Κούκου, επιχειρεί να φέρει σε διάλογο τη σύγχρονη δημιουργία με τις πολλαπλές εκφάνσεις του περιβάλλοντος της Νισύρου.


Το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι του 2014 του Time Capsule Art Project θα συνεχίσει στη Sterna Nisyros Residences με τους: Δημήτρη Παπαϊωάννου (20 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου) όπου θα παρουσίασει σχέδια δημιουργώντας το Nisyros storyboard, και την ομαδική έκθεση design It's all, oh so souvenir to me! Vol.2 (7-22 Σεπτεμβρίου), ενώ ολοκληρώθηκε η έκθεση Falling του Κώστα Μπασάνου (1-30 Ιουλίου).

Σύλληψη και Ανάπτυξη: Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Με τη Vivian Suter ξεκινά η συνεργασία του Sterna Art Project 2016 µε την documenta 14
13.10.2016 12:28
Το Sterna Art Project µε χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία µε την documenta 14 στα πλαίσια του προγράµµατος φιλοξενίας καλλιτεχνών. Η συνεργασία αυτή αφορά τη συµµετοχή της ζωγράφου Vivian Suter η οποία θα φιλοξενηθεί απο 10 Οκτωβρίου µέχρι αρχές Νοεµβρίου για να δηµιουργήσει τα έργα που θα εκτεθούν στην documenta 14. Η Vivian Suter ζει και εργάζεται στο Panajachel, Γουατεµάλα όπου και εγκαταστάθηκε, στήνοντας το σπιτικό της σε µια παλιά φυτεία καφέ. Από τότε τα έργα της δηµιουργούνται σε αυτό το φόντο, και µερικά καταλήγουν να γίνουν µέρος του.
Έκθεση του Πέτρου Νικόλτσου στο Project Space του six d.o.g.s
02.06.2016 15:05
O Πέτρος Νικόλτσος θα παρουσιάσει για τέταρτη φορά έργα του στους τοίχους του Project Space του Six d.o.g.s. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 ως τις 12 Ιουνίου 2016.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Atopos cvc και Andrey Bogush στο Sterna Art Project
01.06.2016 14:56
Η Atopos cvc με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με τον οργανισμό Sterna Art Project από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα.
Ύπνος project: Ηχητικός περίπατος και εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο
20.05.2016 11:49
Οι δράσεις του Ύπνος Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται από τις 28 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου με έναν ηχητικό περίπατο και μια ηχητική εγκατάσταση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.